Πώς η γραφειοκρατία σταματά την ανοικοδόμηση στο Μάτι

Πώς η γραφειοκρατία σταματά την ανοικοδόμηση στο Μάτι
Η γραφειοκρατία σταματά την ανοικοδόμηση στο Μάτι
Ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά, οι περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν, βρίσκονται παγιδευμένες μεταξύ της χαοτικής γραφειοκρατίας και των στρεβλώσεων του συστήματος, αναφέρει το κανάλι Euronews.
Η συντριπτική πλειοψηφία των κατεδαφιστεών σπιτιών στέκουν ετοιμόρροπα ακόμα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να έχουν δώσει κάποιες λίγες άδειες επισκευής, αλλά σχεδόν καμία νέα οικοδομική άδεια για να ξαναχτιστούν τα ολοσχερώς κατεστραμμένα σπίτια.
Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι ένα χρόνο μετά βλέπουν τις κατοικίες τους να ρημάζουν.
Ακόμη και κτίρια που δεν είχαν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα, μετά από έναν χρόνο και με την υγρασία να έχει διεισδύσει σε αυτά, πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με αυτόν τον κίνδυνο.
Οι μήνες μετά την καταστροφή πέρασαν δύσκολα, έχοντας να αντιμετωπίσει εκτός όλων των άλλων και τις συνεχείς αναβολές από τις υπηρεσίες.
Η άλλη πράξη του δράματος συνεχίζεται στο γραφείο του ανακριτή, ο οποίος μέσω καταθέσεων προσπαθεί να συγκεντρώσει στοιχεία προκειμένου να αποκαλύψει την αλήθεια και να αποδώσει ευθύνες.
Δικαιοσύνη ζητούν και οι συγγενείς των θυμάτων πολλοί από τους οποίους έχουν καταθέσει αγωγές, όπως ο Δημήτρης Σιαπέρας που έχασε την μητέρα του.
Λίγους μήνες πριν, το εισαγγελικό πόρισμα στο οποίο περιγράφεται η πλήρης κατάρρευση της κρατικής μηχανής, συγκλόνισε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS