Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 6 εβδομάδων υποχώρησε το ευρώ ενόψει ΕΚΤ, στο -0,3% και τα 1,1177 δολ.

Σε χαμηλά 6 εβδομάδων υποχώρησε το ευρώ ενόψει ΕΚΤ, στο -0,3% και τα 1,1177 δολ.
Οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα εντός της εβδομάδας
Πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (23/7) το ευρώ έναντι του αμερικανικού δολαρίο, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα εντός της εβδομάδας.
Ειδικότερα, το ευρώ υποχωρεί κατά -0,24% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στα 1,1179 δολ. ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει ακόμα και στο -0,3% και τα 1,1177 δολ. τα οποία αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδ των τελευταίων έξι εβδομάδων.
Παράλληλα, το ευρώ παραμένει αμετάβλητο έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 120,86 γεν, ενώ καταγράφει οριακή πτώση έναντι της βρετανικής στερλίνας, στις 0,8976 στερλίνες.
Η Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζα θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη (25/7) τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής, με τους αναλυτές να παραμένουν διχασμένοι αναφορικά με το εάν η Τράπεζα θα προχωρήσει σε νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης.
Ενώ οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματικής της πολιτική αυτή την εβδομάδα, ορισμένοι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η Τράπεζα θα επιχειρήσει να παραμείνει «μπροστά από την καμπύλη», προχωρώντας σε μείωση των επιτοκίων κατά 10 μονάδες βάσης.
Οι πιθανότητες για μία τέτοια κίνηση βρίσκονται αυτή τη στιγμή κάτω από το 40%, με τους επενδυτές να αναμένουν τα μακροοινομικά στοιχεία που αφορούν την Ευρωζώνη και που θα δημοσιευθούν μέσα στις επόμενες ώρες, εκτιμώντας ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόφαση της ΕΚΤ.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένονται τα στοιχεία που αφορούν την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι ενδεχόμενη πτώση του δείκτη θα ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στο ευρώ, ενώ αύριο θα δημοσιευθούν τα στοιχεία για τους δείκτες PMI που αφορούν την ενιαία νομισματική ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης