Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη άνω του 1% για το πετρέλαιο εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Στα 63,92 δολ. το Brent

Κέρδη άνω του 1% για το πετρέλαιο εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Στα 63,92 δολ. το  Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξης του +1,09%
Άνοδο σημείωσε σήμερα Τρίτη (23/7) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τις εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν.
Image

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά 1,04% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,92 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +1,09% στα 56,83 δολ. ανά βαρέλι.
«Οι υποβαθμίσεις στις εκτιμήσεις για την παγκόσμια ζήτηση, μαζί με τις αυξανόμενες προκλήσεις στο μακροοικονομικό περιβάλλον, έχουν περιορίσει τα κέρδη στις τιμές του πετρελαίου», σχολίασε ο αναλυτής εμπορευμάτων της Phillip Futures, Benjamin Lu Jiaxuan.
Image
Παράλληλα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας δήλωσε ότι παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στο Στενό του Χορμούζ, καθώς οι σχέσεις μεταξύ του Ιράν και της Βρετανίας παραμένουν τεταμένες.
«Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας είναι έτοιμος να δράσει άμεσα και αποφασιστικά σε περίπτωση διαταραχών, ώστε να βεβαιώσει ότι οι παγκόσμιες αγορές παραμένουν επαρκώς εφοδιασμένες», αναφέρει η ανακοίνωση του IEA, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «προς το παρόν η αγορά είναι επαρκώς εφοδιασμένη, με την παραγωγή πετρελαίου να ξεπερνάει τη ζήτηση στο πρώτο μισό του 2019, αυξάνοντας τα παγκόσμια αποθέματα κατά 900.000 βαρέλια ημερησίως.
Από την πλευρά του, ο αναλυτής της Frame Funds, Harrison Fleming, τόνισε ότι «δυσκολεύομαι να εντοπίσω μία σαφή κατεύθυνση αυτή τη στιγμή, αλλά γίνονται όλο και περισσότερο μετριοπαθής εξαιτίας της προσφοράς εκτός ΟΠΕΚ και της μετρίασης στην παγκόσμια ζήτηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης