Νευρικότητα στις αγορές της Ασίας μετά τις απώλειες στη Wall - Στο -0,23% και τις 21.416,79 μονάδες ο Nikkei

Νευρικότητα στις αγορές της Ασίας μετά τις απώλειες στη Wall - Στο -0,23% και τις 21.416,79 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,34% στις 28.381 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα Δευτέρα (22/7) οι αγορές της Ασίας, δεχόμενες πιέσεις από την πτώση που σημειώθηκε στη Wall Street την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις που αφορούν τα επιτόκια στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,23% στις 21.416,79 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά -0,14% στις 6.691,20 μονάδες.
Παράλληλα, ο δείκτης Kospi στη Νότια Κορέα κατέγραψε οριακή πτώση της τάξεως του -0,05% στις 2.093,34 μονάδες, ενώ ο δείκτης FTSE Straits Times στη Σιγκαπούρη υποχωρεί κατά -0,75% στις 3.352,20 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει πτώση της τάξεως του -1,34% στις 28.381 μονάδες, ενώ αντίθετα ο δείκτης Taiwan Weighted έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,66% στις 10.944,53 μονάδες.
Όσον αφορά την ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά -1,27% στις 2.886,97 μονάδες, ενώ μικρότερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, ο οποίος έκλεισε στο -1,08% και τις 9.128,39 μονάδες.
Όσον αφορά τις μετοχές των εταιρειών της Ασίας, η SoftBank έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +2,91%, ενώ αντίθετα οι Nintendo και FamilyMart υποχώρησαν κατά -2,38% και -3,11% αντίστοιχα.
Παρά την πτώση που σημείωσε ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα, οι μετοχές τόσο της SK Hynix όσο και της Samsung έκλεισαν με άνοδο, και συγκεκριμένα στο +2,08% και +0,85% αντίστοιχα.
Στο Χονγκ Κονγκ, η μετοχή της Sunny Optical υποχωρεί κατά -0,85%, ενώ στην Αυστραλία, οι μετοχές των Beach Energy και Fortescue Metals έκλεισαν στο +5,28% και +2,30% αντίστοιχα.
«Εάν έπρεπε να προσδιορίσω ποσοτικά το ρίσκο της αγοράς, είναι 90% η πολιτική της Fed και 10% οι γεωπολιτικές ανησυχίες, καθώς όσο οι επενδυτές παραμένουν πλήρως σαγηνευμένοι από τη χαλαρότερη πολιτική, τόσο καλύτερες είναι οι ευκαρίες ρίσκου», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Vanguard Markets, Stephen Innes.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «οι επενδυτές θα μπορούσαν να παραμείνουν ιδιαιίτερα επικεντρωμένοι στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς οι αγορές συνεχίζουν να έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους με βάση τον αντιληπτό βαθμό πολιτικής διευκόλυνσης από τις κεντρικές τράπεζες».
Άνοδο καταγράφει σήμερα το πετρέλαιο, εν μέσω ανησυχιών στις τάξεις των επενδυτών ότι η πρόσφατη κατάληψη βρετανικού δεξαμενόπλοιου θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαταραχέ της προσφοράς πετρελαίου στη Μέση Ανατολή, καθώς και εξαιτίας της προσωρινής αναστολής λειτουργίας στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδία της Λιβύης.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,57% στα 63,45 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +1,06% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,22 δολ. ανά βαρέλι.
«Η πτώση της παγκόσμιας ζήτησης και η αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ έχουν οδηγήσει τις τιμές του πετρελαίου χαμηλότερα, αλλά αυτό ενδέχεται να μη διαρκέσει, καθώς οι εντάσεις παραμένουν υψηλές στον Περσικό Κόλπο», αναφέρει σε σημείωμά του ο αναλυτής της OANDA, Edward Moya.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή (19/7) οι Επαναστατικοί Φρουρού του Ιράν ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν βρετανικό δεξαμενόπλοιο στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, ως «απάντηση» στην αντίστοιχη κατάληψη ιρανικού δεξαμενόπλοιου στην οποία είχε προχωρήσει η Βρετανία νωρίτερα εντός του μήνα.
«Οι τιμές του πετρελαίου δέχθηκαν μία μικρή ώθηση σήμερα, μετά την ανακοίνωση αναστολής λετιουργίας του πετρελαϊκού πεδίου El Sharara στη Λιβύη λόγω ανωτέρας βίας», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Vanguard Markets, Stephen Innes, καθώς η παραγωγή της χώρας καταγράφει πτώση της τάξεως των 290 χιλ. βαρελιών ημερησίως εξαιτίας του σχετικού περιστατικού.
Όσον αφορά τις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, σημειώθηκε πτώση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς οι αμερικανικές εταιρείες σχεδιάζουν μείωση των δαπανών, εν μέσω αυξημένης προσφοράς κατά τους τελευταίους μήνες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS