Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Στο +1,57% και τα 63,45 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο εν μέσω γεωπολιτικών εντάσεων - Στο +1,57% και τα 63,45 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,06% στα 56,22 δολ. ανά βαρέλι
Άνοδο καταγράφει σήμερα Δευτέρα (22/7) το πετρέλαιο, εν μέσω ανησυχιών στις τάξεις των επενδυτών ότι η πρόσφατη κατάληψη βρετανικού δεξαμενόπλοιου θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαταραχέ της προσφοράς πετρελαίου στη Μέση Ανατολή, καθώς και εξαιτίας της προσωρινής αναστολής λειτουργίας στο μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδία της Λιβύης.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,57% στα 63,45 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Αυγούστου 2019 για το Brent ενισχύεται κατά +1,06% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,22 δολ. ανά βαρέλι.
«Η πτώση της παγκόσμιας ζήτησης και η αύξηση στα αποθέματα ΗΠΑ έχουν οδηγήσει τις τιμές του πετρελαίου χαμηλότερα, αλλά αυτό ενδέχεται να μη διαρκέσει, καθώς οι εντάσεις παραμένουν υψηλές στον Περσικό Κόλπο», αναφέρει σε σημείωμά του ο αναλυτής της OANDA, Edward Moya.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή (19/7) οι Επαναστατικοί Φρουρού του Ιράν ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν βρετανικό δεξαμενόπλοιο στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, ως «απάντηση» στην αντίστοιχη κατάληψη ιρανικού δεξαμενόπλοιου στην οποία είχε προχωρήσει η Βρετανία νωρίτερα εντός του μήνα.
«Οι τιμές του πετρελαίου δέχθηκαν μία μικρή ώθηση σήμερα, μετά την ανακοίνωση αναστολής λετιουργίας του πετρελαϊκού πεδίου El Sharara στη Λιβύη λόγω ανωτέρας βίας», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Vanguard Markets, Stephen Innes, καθώς η παραγωγή της χώρας καταγράφει πτώση της τάξεως των 290 χιλ. βαρελιών ημερησίως εξαιτίας του σχετικού περιστατικού.
Όσον αφορά τις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, σημειώθηκε πτώση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς οι αμερικανικές εταιρείες σχεδιάζουν μείωση των δαπανών, εν μέσω αυξημένης προσφοράς κατά τους τελευταίους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης