Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυγενάκης: Στόχος είναι να τονώσουμε το ενδιαφέρον της κοινωνίας για τον αθλητισμό

Αυγενάκης: Στόχος είναι να τονώσουμε το ενδιαφέρον της κοινωνίας για τον αθλητισμό
"Λέμε όχι στη λογική του κρατικοδίαιτου μοντέλου στον αθλητισμό", είπε ο Λ. Αυγενάκης
Η στήριξη του επαγγελματικού και αγωνιστικού αθλητισμού, η άθληση για όλους, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και διοργανώσεις, είναι οι πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί η πολιτική της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη.
Ο κ. Αυγενάκης μιλώντας στην Βουλή, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, για τη στήριξη του επαγγελματικού και αγωνιστικού αθλητισμού προανήγγειλε βελτίωση του αθλητικού νόμου, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξει έλεγχος και εποπτεία των αθλητικών δραστηριοτήτων του επαγγελματικού αθλητισμού, διαφανές πλαίσιο για την αναγνώριση των αθλητικών οργανισμών, επικαιροποίηση των Κανονισμών των Ομοσπονδιών, Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Φορέων.
Όπως είπε, «θα επιδιώξουμε, σεβόμενοι τα δημοσιονομικά, την αύξηση της χρηματοδότησης των Ομοσπονδιών, με κύριο μέλημα την ανάταση και διάκριση των Εθνικών Ομάδων κάθε ηλικιακής κατηγορίας και των δύο φύλων».
Ακόμη, τόνισε ότι θα υπάρξουν μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και σε συνεργασία με τις FIFA/UEFA, θα συσταθεί Επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει λύσεις.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τους προ-συνεννοημένους αγώνες, «πρόβλημα υπαρκτό», το οποίο «είμαστε αποφασισμένοι να το αντιμετωπίσουμε δραστικά και άμεσα», ενώ έκανε σημείωσε πως θα στηριχθεί η αποστολή και το έργο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ).
Επιπλέον, όπως είπε, θα ενισχυθεί ο θεσμός «'Αθληση για όλους» και ο σχολικός αθλητισμός, θα δημιουργηθούν συνέργειες για την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού,.
Ο ίδιος ανακοίνωσε σχέδιο εκσυγχρονισμού και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ σε ό,τι αφορά τις αθλητικές διοργανώσεις, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι το Υπουργείο εργάζεται ήδη για την καλύτερη δυνατή παρουσία της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020.
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «στόχος μας είναι να τονώσουμε το ενδιαφέρον της κοινωνίας για τον αθλητισμό και να διαμορφώσουμε μια νοοτροπία στη νεολαία, η οποία θα αποδώσει καρπούς μεσοπρόθεσμα, οδηγώντας σε ένα πιο υγιεινό μοντέλο διαβίωσης.
Και φυσικά, λέμε όχι στη λογική του κρατικοδίαιτου μοντέλου στον αθλητισμό».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης