Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης μιμείται πρακτικές του Τσίπρα – Θα εκπλαγούν όσοι νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν με το ΚΙΝΑΛ

Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης μιμείται πρακτικές του Τσίπρα – Θα εκπλαγούν όσοι νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν με το ΚΙΝΑΛ
"Η αυτονομία του ΚΙΝΑΛ είναι στρατηγικού, πολιτικού χαρακτήρα και έχει ιστορικό βάθος", τονίζει η Φ. Γεννηματά
Το στίγμα και τη στόχευση του Κινήματος Αλλαγής, λέγοντας μάλιστα πως «θα εκπλαγούν όσοι νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν με μας»,  περιγράφει η πρόεδρος του κόμματος Φ. Γεννηματά, σε συνέντευξή της στο Έθνος  της Κυριακής.
Όπως αναφέρει « οι καλοθελητές που προεξοφλούν το μέλλον και τον ρόλο μας είναι μακριά, για μια ακόμα φορά από την πραγματικότητα.
Η αυτονομία του ΚΙΝΑΛ είναι στρατηγικού, πολιτικού χαρακτήρα και έχει ιστορικό βάθος», ενώ έχει ένα βασικό πλεονέκτημα, «το αξιακό φορτίο της δημοκρατικής παράταξης και τις ιδέες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.
Κατά συνέπεια, έχει σαφή ταυτότητα».
«Δεν ψαρεύει στα θολά νερά, ούτε αναζητά σημαία ευκαιρίας.  
Είμαστε ένα κόμμα με ρίζες, ερχόμαστε από μακριά και  έχουμε να πάμε πολύ μακριά ακόμα», σημειώνει η ίδια χαρακτηριστικά.
Υπογραμμίζει  ότι το ΚΙΝΑΛ θα αξιοποιήσει τη νέα θέση στο κέντρο του πολιτικού συστήματος.
«Είμαστε το σύγχρονο, ευρωπαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που έχει σαφή μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό λόγο» και που «πιστεύει σε πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη σε συνδυασμό με την οικοδόμηση ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους.
Έχουμε στοχευμένες προτάσεις για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις συνέπειες του, για την οικονομία, την εργασία, τη δημοκρατία και για το μείζον θέμα της αντιμετώπισης των ανισοτήτων και των διακρίσεων», τονίζει η κ.Γεννηματά και συμπληρώνει «γι΄ αυτό  μόνο εμείς μπορούμε  να βάλουμε τέλος στον νέο κοινωνικό διχασμό που επιδιώκουν για να υπαρχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».
Ακόμη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά εξαπολύει επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι οι πρώτες ενδείξεις της κυβέρνησής του είναι αρνητικά αποκαλυπτικές.
«Η αλλαγή θέσης για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο καθρέφτης της  υποκρισίας της ΝΔ.
Εξάλλου η κυβέρνηση με το «καλημέρα» παραδόθηκε στους δανειστές και παρέπεμψε και το ζήτημα της μείωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος στις ελληνικές καλένδες», όπως σημειώνει.        
Κατηγορεί τη ΝΔ ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από τη λογική του κομματικού κράτους όπως φάνηκε με τη διαδικασία διορισμού των νέων γενικών γραμματέων και προσθέτει ότι «το βαφτίζουν διεύρυνση όμως ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για συναλλαγή.
Ο κ. Μητσοτάκης μιμείται πρακτικές του Τσίπρα».
 Για το φορολογικό νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση άμεσα, σχολιάζει μεταξύ άλλων «αφήστε πρώτα να δούμε πότε και τι θα φέρουν.
Εμείς από θέση αρχής στηρίζουμε κάθε θετική πρόταση που δίνει ανάσα στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και δημιουργεί για ανάπτυξη».
Επαναλαμβάνει ότι οι οριζόντιες φοροελαφρύνσεις δεν φέρνουν από μόνες τους την ανάπτυξη».
Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα τονίζει  ότι «ο κ. Τσίπρας  είναι ο μέγας χορηγός του κ. Μητσοτάκη», τόνισε πως «είναι αυτός που χρεοκόπησε το όνομα της Αριστεράς με τους πολιτικές που εφάρμοσε παρέα με τους ακροδεξιούς συνεταίρους του και την καραμανλική συνιστώσα».
«Όσο κι αν μεταμφιέζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι στον πυρήνα  του DNA του ένα βαθιά λαϊκίστικο κόμμα.
Προϊόν  της κρίσης και της πελατειακής νομής της εξουσίας», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας πως έχουν κρίση ταυτότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης