Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πόρισμα ΟΑΣΠ για σεισμό: Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής εξελίσσεται ομαλά

Πόρισμα ΟΑΣΠ για σεισμό: Η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής εξελίσσεται ομαλά
Ο σεισμός προήλθε κατά πάσα πιθανότητα από το δυτικό άκρο του ρήγματος της Πάρνηθας, το οποίο δεν είχε ενεργοποιηθεί στο σεισμό του 1999
Μετά την έκτακτη σύσκεψη των μελών της Επιτροπής Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου που πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκου Χαρδαλιά, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη, του Προέδρου του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιου Λέκκα και του Προέδρου της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου κ. Κώστα Μακρόπουλου, βγήκε το ακόλουθο πόρισμα:
1. Τα μέλη της Επιτροπής, μετά από σύσκεψη, συγκλίνουν στην άποψη ότι η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής μέχρι στιγμής εξελίσσεται ομαλά.
2. Ο σεισμός προήλθε κατά πάσα πιθανότητα από το δυτικό άκρο του ρήγματος της Πάρνηθας, το οποίο δεν είχε ενεργοποιηθεί στο σεισμό του 1999.
3. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής θα πρέπει να ακολουθούν μόνο τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του Ο.Α.Σ.Π. και των άλλων αρμόδιων φορέων.
Πρέπει να αποφεύγουν την παραμονή και διέλευση πλησίον ετοιμόρροπων και εγκαταλελειμμένων κτιρίων.
Σε περίπτωση που θα διαπιστωθούν βλάβες σε χώρους κατοικίας ή εργασίας, θα πρέπει να απευθύνονται στους οικείους Δήμους, οι οποίοι βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

www.bankingnes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης