Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χριστοδουλάκης (ΚΙΝΑΛ): Η προσπάθεια Τσίπρα για μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε Κεντροαριστερά θα ηττηθεί από το ΚΙΝΑΛ

Χριστοδουλάκης (ΚΙΝΑΛ): Η προσπάθεια Τσίπρα για μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε Κεντροαριστερά θα ηττηθεί από το ΚΙΝΑΛ
Ο Αλέξης Τσίπρας με τη εκφρασθείσα πρόθεσή του για μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί «σοβαρά ερωτηματικά για τις ειλικρινείς του προθέσεις 
Την εκτίμηση ότι «το εργοστάσιο μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε Κεντροαριστερά με την επωνυμία 'Τσίπρας & Σία' θα ηττηθεί από το ΚΙΝΑΛ ιδεολογικά και πολιτικά» έκανε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης.
Λίγο πριν τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, σε συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ, δίνει το στίγμα του κόμματος στο νέο μετεκλογικό χάρτη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η απόπειρα μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ φαντάζει ένα νέο περιτύλιγμα σε μια κομματική βάση με κομμουνιστογενείς αναφορές και μοναδική στόχευση την εκλογική προοπτική»
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης υποστηρίζει, ότι ο Αλέξης Τσίπρας με τη εκφρασθείσα πρόθεσή του για μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί «σοβαρά ερωτηματικά για τις ειλικρινείς του προθέσεις καθώς φαντάζει πολύ περισσότερο ως ένα νέο περιτύλιγμα σε μια κομματική βάση με κομμουνιστογενείς αναφορές και μοναδική στόχευση την εκλογική προοπτική».
Δηλώνει ότι το Κίνημα Αλλαγής, παρά της προσπάθειες λεηλασίας τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη Νέα Δημοκρατία κατάφερε να εκφράσει τη σύγχρονη Ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα. Υπογραμμίζει ότι το κόμμα του θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση και θα ανταπεξέλθει στην πίεση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά τη στάση του ΚΙΝΑΛ για την αλλαγή του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής, ο κ. Χριστοδουλάκης είναι σαφής: «Πρώτα συζητάμε για το νέο εκλογικό νόμο και μετά για τον τρόπο αλλαγής ή εφαρμογής του για να μην έχει κανείς λευκή επιταγή να τον διαμορφώσει στα πλαίσια του μικροκομματικού του συμφέροντος», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης