Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό κυβέρνησης Σοσιαλιστών και Podemos

Ισπανία: Ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό κυβέρνησης Σοσιαλιστών και Podemos
Πρόθυμος να μη συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση δηλώνει ο επικεφαλής του Podemos, Pablo Iglesias
Αυξάνονται οι πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης στην Ισπανία, μετά τη δήλωση του επικεφαλής του κόμματος Podemos, Pablo Iglesias, ότι είναι πρόθυμος να μην μετάσχει σε μία κυβέρνηση του Pedro Sanchez.
Η έμμεση αποχώρηση Igelsias ανοίγει τον δρόμο για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ριζοσπαστικής αριστεράς και των Σοσιαλιστών για τη συγκρότηση ενός κυβερνητικού συνασπισμού στην Ισπανία.
Ο Sanchez, που κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου χωρίς όμως να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, επιμένει ότι δεν θέλει τον Iglesias στην κυβέρνησή του, λόγω των βαθύτατων πολιτικών διαφορών τους, ιδίως στο ζήτημα της Καταλονίας.
Την επόμενη εβδομάδα το ισπανικό κοινοβούλιο καλείται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον εντολοδόχο πρωθυπουργό.
Στην περίπτωση που ο Sanchez δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία σε καμία από τις δύο ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν, η χώρα θα οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές.
"Η Ισπανία χρειάζεται μια αριστερή κυβέρνηση (...)
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα λέει ότι εγώ είμαι το μοναδικό εμπόδιο για αυτήν την κυβέρνηση.
Σκέφθηκα αυτές τις ημέρες και δεν θα γίνω εγώ η δικαιολογία του Σοσιαλιστικού Κόμματος για να μην συγκροτηθεί αυτή η κυβέρνηση συνασπισμού", ανέφερε ο Ιglesias σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, και πρόσθεσε: "Το αν θα είμαι στο υπουργικό συμβούλιο ή όχι δεν θα είναι πρόβλημα, αρκεί να μην υπάρξουν άλλα βέτο και η παρουσία του Podemos στην κυβέρνηση αντικατοπτρίζει τις ψήφους που κερδίσαμε".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης