Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πρόκληση από το Ψευδοκράτος: Ή θα υπάρξει συνδιαχείριση του φυσικού αερίου ή... ξεχάστε την Αμμόχωστο

Νέα πρόκληση από το Ψευδοκράτος: Ή θα υπάρξει συνδιαχείριση του φυσικού αερίου ή... ξεχάστε την Αμμόχωστο
Δηλώσεις του «υπουργού Εξωτερικών» του Ψευδοκράτους στην Κύπρο, Kudret Ozersay, στο πρακτορείο Anadolu
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο επονομαζόμενος υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους στην Κύπρο, Kudret Ozersay, ο οποίος σε δηλώσεις του στο κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu, υποστήριξε ότι «είτε θα υπάρξει συνδιαχείριση του φυσικού αερίου ή να ξεχάσετε την Αμμόχωστο».
Όπως υποστήριξε οι δύο πλευρές αντί για μία ομοσπονδία μπορούν να προχωρήσουν σε έναν συνεταιρισμό.
Αναφορικά με το ζήτημα της συζήτησης για την Αμμόχωστο, ο Ozersay εμφανίστηκε απόλυτα προκλητικός υποστηρίζοντας ότι «όταν λέμε ελάτε να συζητήσουμε το θέμα του φυσικού αερίου – το οποίο αποδέχεστε ότι ανήκει και σε μας- για να λάβουμε από κοινού μια απόφαση και μου λες ‘όχι, δεν συζητώ μαζί σου, είναι κυριαρχικό μου δικαίωμα’, τότε κι εγώ γιατί να καθίσω και να συζητήσω το θέμα των Βαρωσίων (σ.σ.: Αμμόχωστος)  τα οποία είναι κομμάτι του εδάφους της ΤΔΒΚ (ψευδοκράτος) με στρατιωτικό καθεστώς και υπό την κυριαρχία μου;
Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει κάποια πράγματα να είναι διαφορετικά, πρέπει πρώτα να καθίσει και να σκεφτεί η ίδια».
Προσέθεσε ακόμη ότι η Αμμόχωστος έχει μετατραπεί σε σύμβολο του status quo στην Κύπρο, αλλά το ζήτημα της κυριαρχίας στη συγκεκριμένη πόλη θα πρέπει να λυθεί εκτός της ευρύτερης λύσης για το Κυπριακό ζήτημα.
Όπως είπε, επειδή ο «νυν κυβερνητικός συνασπισμός κομμάτων» στα κατεχόμενα έχει ένα κεκαλυμμένο όραμα για την Αμμόχωστο, καθώς  σκέφτονται να ανακαλύψουν τα επιστημονικά δεδομένα, να δημιουργήσουν σωστές πολιτικές με βάση τα δεδομένα αυτά και να τις εφαρμόσουν.
Ο Ozersay κατηγόρησε ξανά την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν είναι έτοιμη να μοιραστεί με τους Τουρκοκύπριους την εξουσία και τον πλούτο, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο λόγος της μη επίλυσης του Κυπριακού.
 «Η ομοσπονδία δεν φαίνεται ρεαλιστική επειδή δεν υπάρχουν αυτοί οι όροι.
Επομένως οι επιλογές είναι δύο.
Ή να αλλάξουν οι παρόντες όροι για να μπορούν κάποιοι να κάνουν κάτι και να ιδρυθεί τότε ομοσπονδιακός συνεταιρισμός ή να γίνουν αποδεκτοί οι νυν όροι ως δεδομένα και να συζητηθούν νέες ιδέες για να ιδρυθεί ένας άλλος συνεταιρισμός πέραν του ομοσπονδιακού συνεταιρισμού», ανέφερε.
Για την ανατολική Μεσόγειο ανέφερε ότι η Τουρκία έκανε εξισορροπητικά βήματα για να μετατρέψει μια μη δίκαιη κατάσταση σε δίκαιη.
«Οι δικές μας δραστηριότητες δεν είναι δραστηριότητες εναντίον των δικών τους, είναι δραστηριότητες που επιφέρουν ισορροπία.
Πλέον αυτή η ισορροπία έχει επέλθει.
Επομένως αυτό που εμείς κάναμε δεν είναι καν μια ελεγχόμενη ένταση επειδή δεν δημιουργούμε ένταση», ανέφερε.
Όπως είπε, ενόσω δεν προσπαθεί κανείς να εμποδίσει τις δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο, δεν τίθεται θέμα να χρησιμοποιήσουν βία.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης