Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Βραχυπρόθεσμα η Wall θα κινηθεί ανοδικά – Υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες

tags :
BlackRock: Βραχυπρόθεσμα η Wall θα κινηθεί ανοδικά – Υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες
Η καλή πορεία των αμερικανικών μετοχών οφείλεται τόσο στη δημοσιονομική όσο και στη νομισματική πολιτική
Για ανοδική πορεία της Wall Street, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, έκανε λόγο ο Larry Fink, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, σε συνέντευξή του στο CNBC.
Όπως υποστήριξε σε αρκετές περιπτώσεις οι επενδυτές έχουν κάνει το λάθος να μειώσουν την έκθεσή τους σε μετοχές και έχουν στραφεί σε πιο ασφαλείς τοποθετήσεις, κάτι το οποίο ο ίδιος θεωρεί λανθασμένη απόφαση.
«Οι επενδυτές υποτιμούν τις μετοχές, όμως έχει αλλάξει η διάθεση των κεντρικών τραπεζών και ταυτόχρονα η εταιρική κερδοφορία εμφανίζεται αρκετά καλή.
Θεωρούμε ότι οι αμερικανικές μετοχές θα συνεχίσουν να έχουν την καλύτερη πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ άσκησαν καλύτερη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική σε σύγκριση με άλλες χώρες».

Αποχώρηση πολυεθνικών από την Κίνα
Στη συνέντευξή του ο κ. Fink αναφέρεται και στις ενέργειες που πραγματοποιούνται από πολυεθνικές επιχειρήσεις για αποχώρησή τους από την Κίνα, δεδομένου ότι τον έχουν αρχίσει να βιώνουν τις επιπτώσεις ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, που μαίνεται τον τελευταίο χρόνο.
«Μαθαίνουμε από τους διευθύνοντες συμβούλους ότι όλο και περισσότερες αλυσίδες ακολουθούν τον δρόμο της εξόδου από την Κίνα αυτή τη στιγμή ", δήλωσε ο Fink.
Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 50 εταιρείες, μεταξύ των οποίων και οι Apple, Nintendo και Dell, έχουν αποφασίσει να αποσύρουν την παραγωγή τους από την Κίνα, στρεφόμενοι κυρίως προς άλλες χώρες της Ασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης