Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αυξήθηκαν κατά +1% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2019

Βρετανία: Αυξήθηκαν κατά +1% οι λιανικές πωλήσεις της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιούνιο 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία αυξήθηκαν κατά +3,8%
Άνοδο σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (18/7) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, αντιστρέφοντας την πτώση που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, οι λιανικώς πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -0,6%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση κατά -0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά +3,8%, έναντι ετήσιας ανόδου +2,2% τον Μάιο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +2,6%.
Εφόσον εξαιρεθεί ο τομέας των καυσίμων, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας αυξήθηκαν κατά +0,9% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +3,6%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, όλα τα τμήματα λιανικών πωλήσεων κατέγραψαν ανάπτυξη τον Ιούνιο, με μοναδική εξαίρεση τον τομέα πολυκαταστημάτων.
Όσον αφορά την ανάπτυξη στον τομέα πωλήσεων μέσω διαδικτύου, σημειώθηκε πτώση κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, με την ετήσια άνοδο να διαμορφώνεται στο +18,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης