Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Πιθανή η προσφυγή στις κάλπες, θα εξαρτηθεί από το M5S - Το αποκλείει ο Di Maio

tags :
Salvini: Πιθανή η προσφυγή στις κάλπες, θα εξαρτηθεί από το M5S - Το αποκλείει ο Di Maio
Αλλάζουν όλα εάν το Κίνημα των 5 Αστέρων πει όχι στο ζήτημα της αυτονομίας, στη δικαστική μεταρρύθμιση και στον προϋπολογισμό είπε ο Salvini
Ανοιχτό το σενάριο της προσφυγής σε πρόωρες εκλογές αφήνει ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της Lega Matteo Salvini, ο οποίος υποστηρίζει πως το εάν θα συνεχίσει η κυβέρνηση εξαρτάται από τον κυβερνητικό του εταίρο, το Κίνημα των 5 Αστέρων.
Σε δηλώσεις του στην Corriere della Sera ο Salvini υποστηρίζει πως στην ατζέντα του είναι τα ζητήματα της διεύρυνσης των αυτονομιών, της δικαστικής μεταρρύθμισης και του προϋπολογισμού και αν το Κίνημα των 5 Αστέρων πει όχι, τότε όλα αλλάζουν για την πορεία της κυβέρνησης.
Ερωτηθείς για την υπόθεση με την έρευνα που διεξάγουν οι εισαγγελικές αρχές του Μιλάνου για «διεθνή διαφθορά» εναντίον της Lega και για πιθανή παράνομη χρηματοδότησή της από τη Ρωσία ο Salvini επανέλαβε πως δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, πως οι Αρχές μπορούν να ψάξουν όσο και ότι θέλουν αλλά στο τέλος, όπως λέει «δεν θα βρουν ούτε ένα ευρώ, ούτε δολάριο, τίποτα».
«Αυτό που θα βρουν σίγουρα είναι η πεποίθηση ότι οι σχέσεις μας με τη Ρωσία είναι ουσιαστικές, ότι ο Putin είναι ένας μεγάλος πολιτικός και ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι λάθος.
Δεν υπάρχει καμία χρηματοδότηση» υποστήριξε ο Salvini, ο οποίος δήλωσε έτοιμος να εμφανιστεί στη Βουλή και να δώσει όλες τις δέουσες εξηγήσεις, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά του Κινήματος των 5 Αστέρων όχι μόνο για ελλιπή στήριξη αλλά και για συνεχείς επιθέσεις από δύο τρεις βουλευτές του κόμματος του Luigi Di Maio, επισημαίνοντας ότι σε περίπτωση που το Κίνημα των 5 Αστέρων συνεχίσει με αυτήν την τακτική, τότε η κυβέρνηση συνασπισμού θα έχει «τελειώσει».
Πάντως ο Luigi di Maio, ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, φάνηκε να υποβαθμίζει την απειλή του Salvini, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα συμφωνήσει να προκηρυχθούν εκλογές καθώς η σημερινή είναι «η μοναδική δυνατή» πλειοψηφία, σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera,  που επίσης δημοσιεύεται σήμερα.
Ο Di Maio απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να αναζητηθεί εναλλακτική πλειοψηφία, δηλαδή τη συνεργασία με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD).

Σύγκρουση για τη νέα πρόεδρο της Κομισιόν

Τα κόμματα της κυβερνητικής συμμαχίας συγκρούστηκαν εκ νέου με σφοδρότητα χθες Τετάρτη για το πώς τοποθετήθηκαν στη διαδικασία που οδήγησε στην ανάδειξη της Ursula bon der Leyen στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η στάση τους ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τις ελπίδες της Ρώμης να εξασφαλίσει μια θέση-κλειδί στη νέα Κομισιόν.
Ενώ το M5S τάχθηκε υπέρ της Von der Leyen, η Lega κατήγγειλε την υποψηφιότητά της, αφού τη θεωρεί αντιπρόσωπο της παλιάς φρουράς και των ευρωπαϊκών πολιτικών που θέλει να καταλυθούν.
«Ψηφίζοντας υπέρ της, o Di Maio πρόδωσε τα ιταλικά συμφέροντα», κατήγγειλε η Lega μέσω Twitter.
Το γεγονός πως η Ursula Von der Leyen εξελέγη με μόλις εννιά ψήφους περισσότερες από αυτές που απαιτούνταν σημαίνει ότι η στήριξη του M5S ήταν κρίσιμη.
Το Κίνημα Πέντε Αστέρων αντέτεινε ότι «η Lega αποφάσισε να καταδικάσει τον εαυτό της στην περιθωριοποίηση» αντιτασσόμενη στην υποψηφιότητα της Γερμανίδας πολιτικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης