Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ η Τουρκία – Κακή η απόφαση αγοράς των S – 400

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ η Τουρκία – Κακή η απόφαση αγοράς των S – 400
Η Τουρκία μπορεί να παραμείνει μέλος του εναέριου αμυντικού συστήματος είπε ο Stoltenberg
Την θέση ότι η Τουρκία παραμένει σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ παρά την απόφαση της να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S – 400 διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, ο οποίος πάντως χαρακτήρισε μη καλή την απόφαση της Άγκυρας μια και δημιουργεί μια δύσκολη κατάσταση.
Όπως είπε ο Stoltenberg, η Τουρκία μπορεί ακόμα να είναι μέρος του ενιαίου δικτύου αεράμυνας, ακόμα και αν οι S – 400 αποκλείονται από το δίκτυο.
«Η Τουρκία είναι ένα σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ.
Όσο το θέμα αυτό δεν λύνεται, πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές συνέπειες» υποστήριξε ο Stoltenberg σε μια προσπάθεια να στείλει ένα ισορροπημένο μήνυμα στην Τουρκία, η οποία αποτελεί και τη δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ.
Άλλωστε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump θέλησε και παρά την ανακοίνωση της αποπομπής της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F35, να κρατήσει χαμηλούς τόνους απέναντι στην Άγκυρα, καθώς δεν επέβαλλε κυρώσεις όπως προβλέπει η αμερικανική νομοθεσία.
Πάντως ο γ.γ. του ΝΑΤΟ υποστήριξε ότι δεν ήταν καλή η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει τους S - 400 και ότι θα υπάρξουν συνέπειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης