Κινεζικό ΥΠΕΞ: Οι νέοι δασμοί θα δημιουργήσουν εμπόδια στις διαβουλεύσεις Πεκίνου - Ουάσινγκτον για το εμπόριο

Κινεζικό ΥΠΕΞ: Οι νέοι δασμοί θα δημιουργήσουν εμπόδια στις διαβουλεύσεις Πεκίνου - Ουάσινγκτον για το εμπόριο
O εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου εξωτερικών κάλεσε τις ΗΠΑ να επιδείξουν αποφασιστικότητα και επιμονή και να συνεργαστούν με την Κίνα
Η Κίνα ανέκαθεν ήταν υπέρ της επίλυσης των οικονομικών και εμπορικών ζητημάτων με τις ΗΠΑ μέσω διαλόγου και διαβουλεύσεων και ήταν πάντα ειλικρινής σε αυτές τις συζητήσεις, δήλωσε σήμερα (17/7) εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.
«Εάν οι ΗΠΑ θέλουν να επιβάλουν νέους δασμούς, αυτό χωρίς αμφιβολία θα δημιουργήσει εμπόδια στις διμερείς εμπορικές συνομιλίες και θα καταστήσει πιο μακρά την πορεία προς μία συμφωνία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Geng Su Ang.
«Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινά με ένα μόνο βήμα», δήλωσε ο Geng, αναφέροντας ένα κινεζικό γνωμικό, προσθέτοντας ότι κάποιος χρειάζεται να κάνει το πρώτο βήμα και να κινηθεί με σταθερό τρόπο πριν φθάσει στον προορισμό του.
Παράλληλα κάλεσε τις ΗΠΑ να επιδείξουν αποφασιστικότητα και επιμονή και να συνεργαστούν με την Κίνα προκειμένου να επιτύχουν μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία μέσω κοινών προσπαθειών στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της ισότιμης μεταχείρισης.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS