Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρώπη: Υποχώρησαν κατά -7,8% οι πωλήσεις νέων οχημάτων, σε ετήσια βάση, τον Ιούνιο του 2019

Ευρώπη: Υποχώρησαν κατά -7,8% οι πωλήσεις νέων οχημάτων, σε ετήσια βάση, τον Ιούνιο του 2019
Για το πρώτο εξάμηνο του 2019 οι νέες ταξινομήσεις οχημάτων στην ΕΕ κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -3,1%
Πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (17/7) η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, αντιστρέφοντας την άνοδο που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων υποχώρησαν κατά -7,8% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, στα 1,45 εκατ. οχήματα, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχε σημειωθεί ετήσια άνοδος της τάξεως του +0,1%.
Εφόσον στα παραπάνω στοιχεία προστεθούν και η Ισλανία, η Ελβετία και η Νορβηγία, οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων σημείωσαν ετήσια πτώση της τάξεως οτυ -7,9% στα 1,49 εκατ. οχήματα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, η μεγαλύτερη ετήσια πτώση καταγράφηκε στη Σουηδία και την Αυστρία, και συγκεκριμένα στο -52% και -14,4% αντίστοιχα, ενώ οι πωλήσεις στη Γαλλία και την Ισπανία υποχώρησαν κατά -8,4% και -8,3% αντίστοιχα.
Για το πρώτο εξάμηνο του 2019 οι νέες ταξινομήσεις οχημάτων στην ΕΕ κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -3,1% στα 8,18 εκατ. οχήματα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Σημειώνεται ότι η πτώση του Ιουνίου οφείλεται μεταξύ άλλων και στον μικρότερο αριθμό εργάσιμων ημερών στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Ιούνιο του 2019, καθώς ήταν μειωμένες κατά δύο ημέρες σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης