Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ο χρυσός εν μέσω αποκλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων - Στο -0,43% και τα 1.405,15 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ο χρυσός εν μέσω αποκλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων - Στο -0,43% και τα 1.405,15 δολ. ανά ουγγιά
Οι αναφορές για πιθανή έναρξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν μείωσε τη ζήτηση προς το πολύτιμο μέταλλο
Πτώση καταγράφουν σήμερα Τετάρτη (17/7) οι τιμές του χρυσού, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω αναφορών ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου 2019 υποχωρεί κατά -0,43% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.405,75 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,04% στις 97,08 μονάδες.
Χθες (16/7) τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις της χώρας που αφορούν τον Ιούνιο του 2019 ενισχύθηκαν κατά +0,4%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,1%.
Όσον αφορά τις εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Mike Pompeo, ανέφερε χθες ότι «για πρώτη φορά οι Ιρανοί αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν το πυρηνικό τους πρόγραμμα», ενώ ο πρόεδρος της χώρας, Donald Trump, δήλωσε ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος με την Τεχεράνη και ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί πόλεμο ή αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν.
Στο μέτωπο της εμπορικής διαμάχης Ουάσιγκτον και Πεκίνου, οι ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών επέστρεψαν, με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος για την επίτευξη μίας συμφωνίας.
«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα όσον αφορά τους δασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Donald Trump, προσθέτοντας ότι «έχουμε αλλά 325 δισ. δολάρια στα οποία μπορούμε να επιβάλλουμε δασμούς εάν θέλουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης