Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις ΗΠΑ ο ΥΠΕΞ, Ν. Δένδιας – Σήμερα 17/7 η συνάντηση με τον Pompeo

Στις ΗΠΑ ο ΥΠΕΞ, Ν. Δένδιας – Σήμερα 17/7 η συνάντηση με τον Pompeo
Ο ΥΠΕΞ θα συναντηθεί επίσης με τον John Bolton Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του  προέδρου των ΗΠΑ
Στις  ΗΠΑ βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα Τετάρτη 17/7 με τον Αμερικανό ομόλογο του Mike Pompeo.
Στον απόηχο των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στο Αιγαίο αλλά και της «εμπλοκής» των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων με αφορμή την αγορά των S - 400 από την Άγκυρα, Δένδιας και Pompeo εκτιμάται πως θα εξετάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.
Στο επίκεντρο της συνάντησης τους αναμένεται να βρεθούν ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο κ.Δένδιας θα συναντηθεί με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, John Bolton καθώς και με τον Γερουσιαστή Robert Menendez.
Παράλληλα θα μετάσχει στις εργασίες της Υπουργικής Διάσκεψης για την Προώθηση της Θρησκευτικής Ελευθερίας (Ministerial Conference to Advance Religious Freedom) που θα λάβει χώρα στην Ουάσιγκτον, στις 17 και 18 Ιουλίου και θα παραστεί  με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο και με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi, σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα, την εκδίωξη των Χριστιανών από τη Μέση Ανατολή και τις σχετικές δράσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης