Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Στο κόκκινο» έκλεισε το πετρέλαιο, με πτώση άνω του 3% - Στα 64 δολ. το Brent, στα 57 δολ. το αργό

«Στο κόκκινο» έκλεισε το πετρέλαιο, με πτώση άνω του 3% - Στα 64 δολ. το Brent, στα 57 δολ. το αργό
«Στο κόκκινο» έκλεισε το πετρέλαιο
Με σημαντική υποχώρηση έκλεισε σήμερα (16/7) η διαπραγμάτευση των τιμών πετρελαίου, στον απόηχο των δηλώσεων του Αμερικανού ΥΠΕΞ Mike Pompeo, ο οποίος γνωστοποίησε ότι το Ιράν είναι έτοιμο να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων -μία εξέλιξη που μείωσε τη γεωπολιτική αβεβαιότητα και τις προσδοκίες για υποχώρηση της προσφοράς.
Το Brent (futures Αυγούστου 2019) έκλεισε με πτώση της τάξεως του 3,2% σε ημερήσια βάση, στα 64,4 δολάρια ανά βαρέλι, με το αργό (futures Αυγούστου 2019) να παρουσιάζει παρόμοια «βουτιά» , στο -3,3% και τα 57,6 δολάρια να βαρέλι -για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας οι τιμές πετρελαίου είχαν ενισχυθεί άνω του 4%.
Οι αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές γύρω από τον Κόλπο του Μεξικού συνεχίζουν τις εξαγωγές πετρελαίου μετά την προσωρινή διακοπή που είχε φέρει η τροπική καταιγίδα Barry.
Τις τελευταίες ώρες η τροπική καταιγίδα Barry έχει υποχωρήσει σημαντικά, και οι παραγωγοί πετρελαίου έχουν αποκαταστήσει το 74% της λειτουργίας τους, η οποία είχε διακοπεί κατά τις προηγούμενες ημέρες.
«Η τροπική καταιγίδα Barry θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη», σχολιάζει ο αναλυτής στον τομέα της ενέργειας, Phil Flynn, προσθέτοντας ότι η αποκλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων που αφορούν τις ΗΠΑ και το Ιράν θα μπορούσαν επίσης να μετριάσουν τις ανοδικές πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης