Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Τσίπρας στον δρόμο για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ - Συνεδριάζει σήμερα (16/7) η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ο Τσίπρας στον δρόμο για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ - Συνεδριάζει σήμερα (16/7) η Κοινοβουλευτική Ομάδα
Το ενδιαφέρον πάντως επικεντρώνεται στα σενάρια περί εκλογής του Αλέξη Τσίπρα από τη βάση
Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ ξεδιπλώνει το σχέδιο διακυβέρνησης και συγκεκριμένα μέτρα για άμεσες αλλαγές και κομβικές παρεμβάσεις σε κρίσιμα ζητήματα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βάζει μπρος τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο ανακοίνωσε ήδη από την βραδιά των εκλογών με στόχο την κυριαρχία στον χώρο της Κεντροαριστεράς αλλά και την ανανέωση θέσεων και προσώπων.
Στο πλαίσιο αυτό έγινε την Δευτέρα στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ η πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού της Προοδευτικής Συμμαχίας υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα ενώ σημερα  το απόγευμα, συνεδριάζει για πρώτη φορά η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που προέκυψε μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Το ενδιαφέρον πάντως επικεντρώνεται στα σενάρια περί εκλογής του Αλέξη Τσίπρα από τη βάση.
Παράλληλα, είναι πολλά, καθώς φαίνεται, τα σενάρια που διακινούνται στο παρασκήνιο σε ότι αφορά την διαδικασία μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.
Άλλωστε σε αυτό εστιάζει και στις συσκέψεις που πραγματοποιεί με τους στενούς του συνεργάτες ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ και η επανίδρυσή του.
Ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων τίθεται το δίλημμα αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μετακινηθεί προς το Κέντρο ή όχι και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης πιο μαζικό.
Συνάμα, στελέχη της προοδευτικής συμμαχίας και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, φέρνουν στο τραπέζι των συζητήσεων την πρόταση για εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση.
Πρόταση που αποτελεί μια καλή αφορμή για συζήτηση καθώς δεν είναι λίγοι όσοι εκφράζουν την πεποίθηση ότι είναι μια καλή ευκαιρία να εγγραφούν περισσότερα μέλη στο κόμμα, κάτι που επιθυμεί και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε ότι αφορά τα πρόσωπα που θα τοποθετήσει σε κοινοβουλευτικές θέσεις αλλά και αυτά που θα βρίσκονται πλάι του στην πορεία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας κρατάει προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά του.
Ωστόσο, η ονοματολογία στο παρασκήνιο δίνει και παίρνει.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως η Έφη Αχτσιόγλου να παραμείνει στο τιμόνι της εκπροσώπου τύπου του κόμματος.
Για το προεδρείο της Βουλής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ακούγονται τα ονόματα της Όλγας Γεροβασίλη αλλά και του Δημήτρη Βίτσα σε θέσεις αντιπροέδρων.
Βέβαια, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την κ. Γεροβασίλη ως πιθανή υποψήφια και για τη γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την οποία θα αναλάβει εάν επαληθευτεί το εν λόγω σενάριο στη θέση της κ. Θεοπεφτάτου.
Ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι οποίοι θα δίνουν τη μάχη της Βουλής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προκρίνονται ο  Σωκράτης Φάμελλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νίκος Φίλης και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Χρύσα Κλετσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης