Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκατοντάδες εκατ. δολάρια οι αποδοχές των κορυφαίων CEOs για τις εισηγμένες του S&P 500

tags :
Εκατοντάδες εκατ. δολάρια οι αποδοχές των κορυφαίων CEOs για τις εισηγμένες του S&P 500
Οι αποδοχές των κορυφαίων CEOs του δείκτη S&P
Τις αποδοχές (2018) των Διευθυνόντων Συμβούλων (CEOs) για τις εισηγμένες του δείκτη S&P 500 παρουσιάζει σε ένα infographic ο ιστότοπος HowMuch.net, λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες της Wall Street Journal.
Παράλληλα, παρουσιάζονται και οι αποδόσεις που πέτυχαν οι μέτοχοι της εταιρείας για το περασμένο έτος, ως ένα μέτρο επιτυχίας των καθηκόντων τους.
Στην κορυφή βρίσκεται ο David Zaslav της Discovery (μητρική εταιρία διαφόρων τηλεοπτικών εταιρειών, όπως το Discovery Channel, το Planet Animal, το HGTV, το Food Network κλπ), κερδίζοντας 129,4 εκατ. δολάρια.
Κατάφερε να εξασφαλίσει τους μετόχους απόδοση 10,4% στη μετοχή της εταιρείας.
Μεταξύ αυτών φυσικά και ο Robert Iger της Disney, ο οποίος «κλείδωσε» το deal 71,3 δισεκ. δολαρίων με την 21st Century Fox.
Κατάφερε να εξασφαλίσει τους μετόχους απόδοση 20,4% στη μετοχή της εταιρείας.
Σε αντίθετο κλίμα, στους CEOs με τις χαμηλότερες απολαβές συμπεριλαμβάνονται οι Larry Page και Jack Dorsey, των κολοσσιαίων Alphabet και Twitter, καθώς έχουν οι ίδιοι επιλέξει μισθό 1 δολαρίου για τους εαυτούς τους.
Επίσης, εδώ εμφανίζεται ο Warren Buffett, ο οποίος λαμβάνει τεχνικά 100.000 δολάρια ετησίως από την Berkshire Hathaway συν ένα ποσό "άλλης αποζημίωσης" που κυμαίνεται ετησίως.
Αναλυτικά:





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης