Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Γαλλίας: Η Ευρώπη πρέπει να μείνει ενωμένη στο ζήτημα του Ιράν και να προστατεύσει την πυρηνική συμφωνία

ΥΠΕΞ Γαλλίας: Η Ευρώπη πρέπει να μείνει ενωμένη στο ζήτημα του Ιράν και να προστατεύσει την πυρηνική συμφωνία
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian χαρακτήρισε ως «κακή αντίδραση» την απόφαση του Ιράν να περιορίσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στην πυρηνική συμφωνία
Έκκληση προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παραμείνουν ενωμένες στην προσπάθεια διατήρησης της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν με τη Δύση απηύθυνε σήμερα (15/7) ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Yves Le Drian, ενόψει της συνάντησης των υπουρφών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Ειδικότερα, ο κ. Le Drian δήλωσε ότι «η Ευρώπη πρέπει να μείνει ενωμένη στην προσπάθειά της να διατηρήσει την πυρηνική συμφωνία του Ιράν», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι «η Τεχεράνη πρέπει να αναστρέψει την απόφασή της να μη συμμορφώνεται με ορισμένα τμήματα της συμφωνίας».
«Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη σε αυτό το ζήτημα», επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η απόφαση του Ιράν να περιορίσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στην πυρηνική συμφωνία, την οποία εγκατέλειψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες το περασμένο έτος, ήταν μία κακή αντίδραση σε μία κακή απόφαση».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν σημερα στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αναζητήσουν τρόπους ώστε να πείσουν το Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες να ξεκινήσουν εκ νέου διαπραγματεύσεις και να περιορίσουν τις εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της πυρηνικής υπηρεσίας του Ιράν, Behrouz Kamalvandi, δήλωσε ότι η χώρα «θα επιστρέψει στην κατάσταση που υπήρχε πριν από την πυρηνική συμφωνία με τις παγκόσμιες δυνάμεις, εκτός εάν οι ευρωπαϊκές χώρες εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».
Η πλευρά της Τεχεράνης έχει τονίσει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία πρέπει να κάνουν περισσότερα ώστε να εξασφαλίσουν τα οικονομικά οφέλη που πρέπει να έχει το Ιράν στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνία, από την οποία αποχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες το περασμένο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης