Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street με την προσοχή στα εταιρικά μεγέθη β' τριμήνου 2019 - Κέρδη +0,1% για Dow Jones

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street με την προσοχή στα εταιρικά μεγέθη β' τριμήνου 2019 - Κέρδη +0,1% για Dow Jones
Τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις από την Κίνα, περιόρισαν κάπως τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης
(upd1) Σταθεροποιητικά κινήθηκε η Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση (15/07/2019) της εβδομάδας, με τους τρεις βασικούς δείκτες να παραμένουν κοντά σε ιστορικά υψηλά.
Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους πέραν από τη Fed και στην ανακοίνωση των εταιρικών μεγεθών β' τριμήνου 2019, με τους αναλυτές, πάντως, να έχουν προειδοποιήσει ότι η πορεία τους δεν θα είναι και τόσο θετική, καθώς εκτιμούν ότι τα κέρδη ανά μετοχή των εισηγμένων στον S&P 500 θα υποχωρήσουν σχεδόν κατά 3%.
O Dow Jones  ενισχύθηκε μόλις 0,1% στις 27.358 μονάδες, με τον S&P 500 να  παραμένει αμετάβλητος στις 3.013 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται 0,17% υψηλότερα στις 8.258 μονάδες.

Κέρδη 0,31% σημείωσε η μετοχή της Citigroup, καθώς ανακοίνωσε μεγέθη καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για το β' τ΄ριμηνο 2019.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αμερικανικής τράπεζας τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 4,8 δισ. δολ. ή 1,95 δολ. ανά μετοχή, από 4,49 δισ. δολ. ή 1,632 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν κέρδη 1,8 δολ. ανά μετοχή.
Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 2% στα 18,76 δισ. δολ. όταν οι αναλυτές της FactSet ανέμεναν έσοδα 18,5 δισ.
Στα αποτελέσματα του β΄τριμήνου συμπεριλαμβάνονται τα έκτακτα κέρδη ύψους 12 σεντς ανά μετοχή, από τη δημόσιο εγγραφή (IPO) της TradeWeb.
Χωρίς τα έκτακτα κέρδη, η αμερικανική τράπεζα θα είχε καταγράψει κέρδη 1,83 δολ. ανά μετοχή.
Σημειώνεται ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα ανακοινώσουν μεγέθη τριμήνου οι J.P. Morgan Chase, Morgan Stanley, Bank of America και Goldman Sachs.
Από τις αρχές του έτους, η μετοχή της αμερικανικής τράπεζας έχει ενισχυθεί 37,9%.

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο - πτώση στη Wall Street

Dow Jones

S&P 500

Nasdaq


Ανοδική πορεία στην Ευρώπη

Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις από την Κίνα, περιόρισαν κάπως τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, σχολιάζει το Reuters.
Τα θετικά στοιχεία κατέδειξαν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ίσως σταθεροποιείται, αλλά το γεγονός ότι η οικονομική ανάπτυξη στη χώρα επιβραδύνθηκε καταγράφοντας το χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων τουλάχιστον 27 ετών είχε ως αποτέλεσμα οι επενδυτές να στοιχηματίζουν ότι το Πεκίνο θα συνεχίσει να υιοθετεί περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύθηκε 0,5% στις 12.385 μονάδες.

O FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε κέρδη της τάξης του 0,33% 7.530 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 είχε κέρδη 0,1% στις 5.578 μονάδες.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε πτώση -0,04% στις 22.173 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύθηκε κατά 0,3% στις 9.321 μονάδες.
Υπεραπόδοση καταγράφουν οι γερμανικές μετοχές, που επηρεάζονται εύκολα από τις εξελίξεις στο εμπόριο.
Υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ενδεχομένως να εγκρίνει άδειες για εταιρίες προκειμένου να ξεκινήσουν και πάλι τις πωλήσεις στην κινεζική εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei, η οποία βρίσκεται στη «μαύρη λίστα», σε ορίζοντα 2 εβδομάδων.
Σύμφωνα με το Reuters, οι αγορές εξέλαβαν την εξέλιξη αυτή ως ένδειξη ότι η πρόσφατη προσπάθεια του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump να χαλαρώσει τους περιορισμούς στην κινεζική εταιρία, ίσως προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης