Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 8% για το bitcoin, στα 10.293 δολ. μετά την επίθεση Trump στα κρυπτονομίσματα

Πτώση 8% για το bitcoin, στα 10.293 δολ. μετά την επίθεση Trump στα κρυπτονομίσματα
Aναταραχή στην αγoρά των ψηφιακών νομισμάτων προκάλεσαν οι δηλώσεις Trump
Ισχυρή πτώση καταγράφουν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων, μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump.
To bitcoin υποχωρεί 8% στα 10.293 δολ.
Το ether υποχωρεί 14% στα 233 δολ.
Το XRP σημειώνει πτώση 10% στα 0,304 δολ.
Όπως έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Twitter, «δεν είμαι οπαδός του bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, τα οποία δεν είναι χρήματα και των οποίων η αξία έχει υψηλή μεταβλητότητα».
«Εάν το Facebook και άλλες εταιρείες θέλουν να γίνουν τράπεζες, πρέπει να φτιάξουν ένα νέο τραπεζικό καταστατικό και να υπόκεινται σε όλες τις τραπεζικές ρυθμίσεις, όπως ακριβώς και οι άλλες τράπεζες», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, προκαλώντας αναταραχή στην αγoρά των ψηφιακών νομισμάτων.
Σύμφωνα με τον Alfonso Esperanza, αναλυτή της Oanda Corp. η οποία εδρεύει στον Καναδά, η αποδοκιμασία Trump προς το bitcoin έχει ασκήσει καθοδικές πιέσεις στα κρυπρονομίσματα και δεν αποκλείεται να οδηγήσει τις τιμές προς τα 8.000 δολ.
Μόνο χθες, το κρυπτονόμισμα κατέγραψε βουτιά 10,4%, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τις αρχές του έτους. Πριν από λίγο κατέγραψε άνοδο 0,5% στα 10.245.
Πολιτικοί αλλά και ρυθμιστικοί φορείς σε όλο τον κόσμο έχουν ζητήσει εξονυχιστικούς ελέγχους για το νόμισμα Libra που σχεδιάζει η Facebook, με τις ανησυχίες να κυμαίνονται από την προστασία των καταναλωτών και την ιδιωτικότητα έως τους πιθανόν συστημικούς κινδύνους δεδομένης της παγκόσμιας απήχησης του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σημειώνει το Reuters.
Το bitcoin κατέγραψε άνοδο σχεδόν 55% σε εννέα ημέρες αφού η Facebook αποκάλυψε τα σχέδιά της για το Libra στις 18 Ιουνίου, καταγράφοντας υψηλό 18 μηνών σχεδόν στα 14.000 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης