Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Προς ισχυρή πλειοψηφία στην Άνω Βουλή ο κυβερνητικός συνασπισμός του Abe

Ιαπωνία: Προς ισχυρή πλειοψηφία στην Άνω Βουλή ο κυβερνητικός συνασπισμός του Abe
Ανοίγει ο δρόμος για την αναθεώρηση του Συντάγματος
Άνετη και ισχυρή πλειοψηφία στην Άνω Βουλή φέρεται πως εξασφαλίζει σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο κυβερνητικός συνασπισμός του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Shinzo Abe ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του Abe και ο κυβερνητικός του εταίρος, Komeito συγκεντρώνουν 83 έδρες, πολύ πάνω από τις 63 έδρες που εξασφαλίζουν την πλειοψηφία στην Άνω Βουλή.
Δημοσκοπήσεις που έχουν μεταδοθεί από άλλα ΜΜΕ, όπως το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, φέρουν το ποσοστό του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος να αυξάνεται στο 31%, κατά 2 εκατοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με έρευνα του περασμένου μήνα.
Το ποσοστό που συγκεντρώνει το Komeito παραμένει αμετάβλητο στο 5,6%.
Τα ποσοστά αυτά επιτρέπουν στον Abe να προχωρήσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος, καθώς πέρα από τον κυβερνητικό συνασπισμό, υπέρ τάσσονται και μικρότερα κόμματα, όπως το Κόμμα για την Καινοτομία στην Ιαπωνία.
Η ενισχυμένη πλειοψηφία αποτελεί προϋπόθεση για να αρχίσει η διαδικασία αναθεώρησης του πασιφιστικού Συντάγματος της Ιαπωνίας, που κυρώθηκε την περίοδο αμέσως μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης