Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Στα χέρια του Τσίπρα η τύχη του… παιχνιδιού

tags :
Στα χέρια του Τσίπρα η τύχη του… παιχνιδιού
O Αλέξης Τσίπρας, έστω και αυτή τη στιγμή, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών στα εσωκομματικά ύδατα 
Άργησε να το καταλάβει, ή προ ολίγων μηνών θεωρούσε ότι οι συνθήκες δεν ήταν ώριμες για να ειπωθούν, επιτέλους, τα πράγματα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.
Tώρα, ελάχιστα 24ωρα μετά την επικράτηση της συντηρητικής παράταξης στην ελληνική πολιτική σκηνή και τις ζωές μας διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο στόχος δεν είναι η διατήρηση και ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η δημιουργία ενός δυνατού κεντροαριστερού πόλου, τις βάσεις του οποίου ήδη έχει θέσει εδώ και μήνες, πάλι –ίσως- κάπως αργά…
Παρ’ όλα αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας, έστω και αυτή τη στιγμή, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών στα εσωκομματικά ύδατα ξεκαθαρίζοντας ότι οι περίπου 1.800.000 ψηφοφόροι της 7ης Ιουλίου έδωσαν «εντολή» ουσιαστικού μετασχηματισμού, και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.
Αν αυτό, βέβαια, είχε γίνει αντιληπτό νωρίτερα δεν αποκλείεται οι ψηφοφόροι να είχαν ξεπεράσει τα περίπου 2 εκατομμύρια του Σεπτεμβρίου του 2015, καθώς πολλοί ενδεχομένως και να μην τον «τιμωρούσαν» με την αποχή τους από τις κάλπες και η διαδοχή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου να είχε παραμείνει ένα όνειρο θερινής νυκτός…
Κάτι που μπορεί να συνέβαινε και αν οι εθνικές εκλογές δεν προκηρύσσονταν πριν την τυπική ολοκλήρωση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα…
Τα «αν» είναι πολλά και αυτή τη στιγμή πρέπει να ξεπεραστούν και να τεθούν οι βάσεις της επόμενης μέρας για μια ισχυρή αντιπολίτευση.
Το ΚΙΝΑΛ δείχνει να εξαϋλώνεται εις… τα εξ ων συνετέθη, αν συνέβη ποτέ κι αυτό, και αυτή είναι η ευκαιρία του Αλέξη Τσίπρα να κυριαρχήσει χωρίς αναφορές και συσχετισμούς με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Όπως είπε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο «η Ελλάδα είναι έξω από τα μνημόνια, χωρίς την τρόικα να είναι πάνω από τα κεφάλια των υπουργών και να καθορίζει πολιτικές, με 37 δις ευρώ στα δημόσια ταμεία, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για 9 συνεχόμενα τρίμηνα, με ανεργία στο 17,5%, με το χαμηλότερο ιστορικά επιτόκιο δανεισμού και κυρίως, μια χώρα με ανακτημένο το κύρος και την αξιοπιστία, τόσο στην Ευρώπη όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Για να φέρουμε τη χώρα ως εδώ, ναι, είναι αλήθεια, πήραμε δύσκολες, πολύ δύσκολες, ειδικά για εμάς πολύ δύσκολες, αποφάσεις.
Αναλάβαμε με θάρρος και αίσθημα εθνικής ευθύνης πολιτικό κόστος, για αυτές τις αποφάσεις».
Μπορεί ο τέως Πρωθυπουργός να πήρε «πολύ δύσκολες» αποφάσεις την προηγούμενη περίοδο αλλά ίσως του πιστωθεί, δεν αποκλείεται και από τον ίδιο, και μια λάθος!
Να μην πάει για εκλογές το φθινόπωρο και να «χαρίσει» την δεύτερη πολιτειακή θέση της χώρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Γι’ αυτό με την ώθηση των 1.781.174 ψήφων, μόλις 145.352 λιγότερων από το 2015 (Σεπτέμβριος 2015, ΣΥΡΙΖΑ: 1.926.526 ψήφοι) και με σωστούς συνεργάτες, από όλους τους χώρους της Κεντροαριστεράς, μπορεί να εκμηδενίσει τις όποιες αντιδράσεις και να προχωρήσει σε αυτό που από καιρό είχε διαφανεί.
Ότι είναι ο απόλυτος ηγέτης αυτού του χώρου, συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος μαζί του.
Άλλωστε δεν πρέπει να υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι το 31,6% του Ιουλίου δεν ανήκει εξ ολοκλήρου στον Τσίρπα.
Για να γυρίσει το παιχνίδι έστω και με καθυστέρηση πρέπει να αγνοήσει κάθε αρνητική φωνή, οι θετικές αυτή τη στιγμή είναι περισσότερες και δυνατότερες!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης