Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προβλήματα σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία λόγω κακοκαιρίας - Πλημμύρισαν δρόμοι

Προβλήματα σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία λόγω κακοκαιρίας - Πλημμύρισαν δρόμοι
Η Πυροσβεστική διέσωσε τα ξημερώματα περίπου 55 άτομα που κινδύνευαν εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων στον Πλατανίτη Ναυπάκτου
Προβλήματα σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπου πλέον αποκαθίστανται σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων.
Μάλιστα, έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες εκδηλώθηκαν εκ νέου λίγο μετά τις 8:15 το πρωί της Κυριακής 14/7 σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε πολλές κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν τα ξημερώματα της Κυριακής προβλήματα  σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία και μάλιστα, στο Δρέπανο της Αχαΐας, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, εγκλωβίστηκαν σε κέντρο διασκέδασης περισσότερα από 1.000 άτομα, λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου.
Η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, σε συνεργασία με την «Ολυμπία» οδό, τελικά  έκοψαν τις μπάρες που συνδέουν το σημείο με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και τα αυτοκίνητα διοχετεύθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.
Παράλληλα, υπήρξε εγκλωβισμός αυτοκινήτων στο τούνελ της Κλόκοβας και νωρίτερα διακόπηκε η κυκλοφορία στην Ιόνια Οδό και στην εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, από το Αντίρριο μέχρι την Γαβρολίμνη, λόγω συσσώρευσης υδάτων.
Πλέον, έχει αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων στην  Ιονία οδό στο ρεύμα από Αντίρριο προς Ιωάννινα μέχρι το ύψος της Γαβρολίμνης Αιτωλοακαρνανίας.

Προβλήματα στη Ναύπακτο

Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται πλέον στην πόλη της Ναυπάκτου και σε γειτονικές περιοχές.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί πάνω από 40 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ  συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται συνεχώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.
Η Πυροσβεστική διέσωσε τα ξημερώματα περίπου 55 άτομα που κινδύνευαν εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων στον Πλατανίτη Ναυπάκτου, στον 'Αγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, στην Μακύνεια και στην «Ιονία» οδό.
Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται 80 πυροσβέστες με 32 οχήματα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και δύο σωστικές λέμβοι της 6ης ΕΜΑΚ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης