Τελευταία Νέα
Διεθνή

H S&P επιβεβαιώνει την αξιολόγηση BBB+ της Ιρλανδίας - Δαπάνες για ανάπτυξη θα επιτρέψει η τρόικα

H S&P επιβεβαιώνει την αξιολόγηση BBB+ της Ιρλανδίας - Δαπάνες για ανάπτυξη θα επιτρέψει η τρόικα
H S&P επιβεβαίωσε σήμερα την αξιολόγηση BBB+ της Ιρλανδίας, με αρνητικές όμως προοπτικές.
Από την άλλη πλευρά η ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πιθανό να επιτρέψουν στη χώρα να δαπανήσει ως και το 50% των κερδών από την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων στην τόνωση της οικονομίας, αντί να τα χρησιμοποιήσει για την αποπληρωμή του χρέους της, δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντα Κένι.
Η "τρόικα" στην Ιρλανδία-Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα-είχε επιμείνει πρόσφατα πως το Δουβλίνο πρέπει να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον τα δύο τρίτα των κερδών του για την αποπληρωμή του χρέους.
Ο υπουργός Δημοσίων Δαπανών Μπρένταν Χάουλιν δήλωσε χθες Πέμπτη ότι η τρόικα διαφοροποίησε τη στάση της δηλώνοντας πως περισσότερο από το ένα τρίτο των κερδών θα μπορούσαν να δοθούν για την προώθηση της οικονομίας και την ανάπτυξη.
Η ιρλανδική κυβέρνηση στοχεύει να συγκεντρώσει συνολικά τρία δισεκατομμύρια ευρώ.
"Η αλλαγή έγκειται στο ότι τώρα είναι μεγαλύτερο το ποσοστό. Θα μπορούσε να είναι--επισημαίνω ότι θα μπορούσε--ακόμα και 50%", υπογράμμισε ο Κένι.
Η παραχώρηση αυτή "αντικατοπτρίζει την αλλαγή στην στάση που επικρατεί στην Ευρώπη", πρόσθεσε ο ιρλανδός πρωθυπουργός.
"Η Ευρώπη δέχεται τώρα πλέον ότι σε κάθε ατζέντα ένα θέμα που θα έχει να κάνει με την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα, τις καινοτομίες και τις ευκαιρίες στον εργασιακό τομέα", κατέληξε ο Κένι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης