Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mogherini (ΕΕ): Στηρίζουμε τις διπλωματικές ενέργειες του Ιράκ για εξομάλυνση των σχέσεων ΗΠΑ - Ιράν

Mogherini (ΕΕ): Στηρίζουμε τις διπλωματικές ενέργειες του Ιράκ για εξομάλυνση των σχέσεων ΗΠΑ - Ιράν
H EE εκτιμά και υποστηρίζει την πολιτική του Ιράκ να επιδιώκει καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές του
Στήριξη στο Ιράκ παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις διαμεσολαβητικές του προσπάθειες ώστε να μειωθεί η ένταση στις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ - Ιράν.
Την πρόθεση αυτή ανακοίνωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Federica Mogherini κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιρακινό Υπουργό Εξωτερικών Mohammed al-Hakim στη Βαγδάτη, με την ευρωπαία Επίτροπο να υπογραμμίζει ότι «εκτιμά και υποστηρίζει την πολιτική του Ιράκ να επιδιώκει καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές του και να προειδοποιεί για «επικίνδυνες περιπέτειες» στην περιοχή».
«Ο υπουργός και εγώ μιλήσαμε εκτενώς για τις αυξανόμενες εντάσεις γύρω από το Ιράκ και την ανάγκη πρώτα και κύρια να αποφύγουμε την κλιμάκωση, να αποφύγουμε κάθε εσφαλμένη εκτίμηση, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ επικίνδυνες συνέπειες. πρωτίστως για το Ιράκ αλλά και πέρα από αυτό» δήλωσε η Mogherini.
Το ταξίδι της ευρωπαίας Επιτρόπου έρχεται σε μια εποχή όπου οι σχέσεις ΗΠΑ - Ιράν είναι σε επικίνδυνα τεταμένο σημείο με την αμερικανική πλευρά να κατηγορεί το Ιράν για τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον πετρελαιοφόρων ενώ οι δύο χώρες έφτασαν πολύ κοντά σε στρατιωτική σύγκρουση τον περασμένο μήνα, όταν το Ιράν κατέρριψε ένα αμερικανικό drone και ο πρόεδρος Donald Trump διέταξε αεροπορικές επιθέσεις ως αντίποινα.
Οι ευρωπαϊκές χώρες αν και δεν υποστηρίζουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ προς το Ιράν, δεν μπόρεσαν να βρουν τρόπους να αποτρέψουν τις αμερικανικές κυρώσεις .
Οι εντάσεις έθεσαν τη Βαγδάτη, σε επικίνδυνη θέση καθώς Ουάσινγκτον και Τεχεράνη θεωρούνται σύμμαχοί της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης