Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,4% για τον χρυσό, στα 1.412,20 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία κέρδη 0,9%

tags :
Άνοδος 0,4% για τον χρυσό, στα 1.412,20 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία κέρδη 0,9%
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με άνοδο 0,4% ή 5,50 δολ. στα 1.412,20 δολ. ανά ουγγιά
Με ήπια κέρδη έκλεισε σήμερα (12/7/2019) ο χρυσός, εν μέσω των αυξημένων προσδοκιών για μια μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Κατά την ομιλία του στο αμερικανικό Κογρέσο νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, τόνισε ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να δράσει «όπως αρμόζει» προκειμένου να στηρίξει την οικονομία, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι «οι αβεβαιότητες γύρω από το εμπόριο και οι ανησυχίες για την ισχύ της παγκόσμιας οικονομίας συνεχίζουν να επηρεάζουν τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας».
Οι προσδοκίες της αγοράς για μια μείωση των επιτοκίων διαμορφώνονται πλέον στο 100%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, ενώ οι traders τοποθετούν στο 20% την πιθανότητα μιας μείωσης κατά 50 μονάδες βάσης.
Οι προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων παραμένουν υψηλές, παρά τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
Περαιτέρω ώθηση στον χρυσό προσέφεραν ορισμένα καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την κινεζική οικονομία.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν λιγότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο.
Συγκεκριμένα, με νόμισμα αναφοράς το δολάριο, οι κινεζικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,3% σε ετήσια βάση, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν μια μεγαλύτερη πτώση, της τάξεως του 2%.
Εν τω μεταξύ, στήριξη στον χρυσό προσέφερε και η αποδυνάμωση του δολαρίου, στον απόηχο ορισμένων μεικτών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ.
Έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα, έδειξε μια οριακή αύξηση στις τιμές παραγωγού των ΗΠΑ για τον Ιούνιο, καθώς το κόστος της ενέργειας υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, αντισταθμίζοντας την αύξηση στον κλάδο υπηρεσιών, ενώ σε ετήσια βάση καταγράφηκε η μικρότερη αύξηση από τον Ιανουάριο του 2017.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,4% ή 5,50 δολ. στα 1.412,20 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρεί κατά 0,2% στις 96,9 μονάδες.
Το ευρώ ενισχύεται κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,127 δολ., ενώ η στερλίνα σημειώνει άνοδο 0,4% στο 1,256 δολ.
Ώθηση στο ευρώ προσέφεραν τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη, που ενισχύθηκε κατά 0,9% τον Μάιο σε μηνιαία βάση, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για μια μικρότερη αύξηση, της τάξεως του 0,2%.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός κατέγραψε κέρδη 0,9%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης