Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαριφόπουλος: Ουραγός η Ελλάδα στην ψηφιακή πολιτική, εντός της ΕΕ

Ζαριφόπουλος: Ουραγός η Ελλάδα στην ψηφιακή πολιτική, εντός της ΕΕ
Δηλώσεις του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ψηφιακά η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους ουραγούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα ψηφιακής στρατηγικής, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι στον σχετικό δείκτη η χωρά μας την προηγούμενη χρονιά ήταν τρίτη από το τέλος και μόλις πάνω από τη Ρουμάνια και τη Βουλγαρία.
Ο κ. Ζαριφόπουλος ανέφερε ότι στόχος του υπουργείου είναι η απλούστευση των διαδικασιών και η ψηφιοποίηση τους.
Προσέθεσε πως στις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου περιλαμβάνεται η κατάργηση του γνησίου της υπογραφής εφόσον ο πολίτης διαθέτει ηλεκτρονική υπογραφή, κάτι που εφαρμόζεται ήδη σε άλλες χώρες.
Ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτος του Imperial College-University του Λονδίνου, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Stanford University, ενώ είναι και κάτοχος MBA από το Kellogg School of Management-Northwestern University.
Ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό της Google Hellas το 2012 ως Industry Head υπεύθυνος για τους κλάδους του Τουρισμού, των Τηλεπικοινωνιών, του Λιανικού Εμπορίου, των Καταναλωτικών Προϊόντων (FMCGs), και του κλάδου των ΜΜΕ & Ψυχαγωγίας, για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, με σκοπό να βοηθήσει επιχειρήσεις σε αυτούς τους τομείς να αναπτύξουν αποτελεσματική ψηφιακή στρατηγική μέσω των λύσεων που προσφέρει η Google.
Προτού ενταχθεί στο δυναμικό της Google, ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Gap για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία.
Πριν την Gap εργάστηκε για την IKEA Ελλάδας, την εταιρεία συμβούλων McKinsey & Company στο Λονδίνο και στην Αθήνα, καθώς και για τη Seagate Technology, κατασκευάστρια εταιρεία σκληρών δίσκων στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.
Ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου Μηχανολογίας από το Imperial College-University of London, μεταπτυχιακού από το Stanford University και MBA από το Kellogg School of Management-Northwestern University.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης