Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό λόγω Powell - Στο +0,73% και τα 1.422,85 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό λόγω Powell - Στο +0,73% και τα 1.422,85 δολ. ανά ουγγιά
Οι προσδοκίες των επενδυτών για μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve έχει ενισχύσει το πολύτιμο μέταλλο
Περαιτέρω κέρδη καταγράφει σήμερα Πέμπτη (11/7) ο χρυσός, ο οποίος επέστρεψε πάνω από τη ζώνη των 1.400 δολ. ανά ουγγιά, δεχόμενος ώθηση από τις ενδείξεις του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, ότι η τράπεζα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων παρά τα ισχυρά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,73% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.422,85 δολ. ανά ουγγιά, ενώ προηγουμένως είχε αγγίξει ακόμα και τα 1.426,05 δολ. ανά ουγγιά.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο αμερικανικό Κογρέσο, ο κ. Powell δήλωσε ότι η Fed «θα ενεργήσει καταλλήλως ώστε να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση στις επιχειρηματικές επενδύσεις και τις αυξημένες οικονομικές αβεβαιότητες».
«Η διαφαινόμενη πρόοδος στο εμπόριο μετατράπηκε σε περισσότερη αβεβαιότητα και οι επαφές μας από τον επιχειρηματικό και αγροτικό τομέα μετέφεραν έντονες ανησυχίες για τις εξελίξεις στο εμπόριο» υπογράμμισε ο κ. Powell, επισημαίνοντας ότι οι επενδύσεις των επιχειρήσεων «δείχνουν να έχουν επιβραδυνθεί σημαντικά» τους τελευταίους μήνες.
Οι δηλώσεις του προέδρου της Fed έχουν δημιουργήσει νέες προσδοκίες στις τάξεις των επενδυτών ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στα τέλη του μήνα, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω την τιμή του πολύτιμου μετάλλου.
Παράλληλα, η αβεβαιότηα που επικρατεί γύρω από τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και γύρω από το Brexit προσφέρει επίσης στήριξη απέναντι στο πολύτιμο μέταλλο.
«Παρά το γεγονός ότι θα υπάρξουν ορισμένες λακούβες στην πορεία, δεδομένου του επιπέδου σκεπτικισμού που υπήρξε στον πρώτο κύκλο ράλι για το χρυσό, πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στον χρυσό κατά τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες», τόνισε ο διευθύνων σύβμουλος της Vanguard Markets, Stephen Innes, προσθέτονας ότι «οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να παραμείνουν σε ανοδική τροχιά, καθώς οι κεντρικές τράπεζες στρέφονται προς μία χαλαρή στάση και το αμερικανικό δολάριο σταδιακά αποδυναμώνεται με μία πιο μετριοπαθή Fed».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης