Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Salvini ξεκαθαρίζει: Δεν πήρα ούτε ένα ρούβλι από τη Ρωσία

Ο Salvini ξεκαθαρίζει: Δεν πήρα ούτε ένα ρούβλι από τη Ρωσία
Ο Matteo Salvini ξεκαθαρίζει πως δεν χρηματοδοτήθηκε από τη Ρωσία
Στη διάψευση πως έχει λάβει οποιασδήποτε μορφής χρηματοδότηση από τη Ρωσία προχώρησε ο ηγέτης της Lega Nord και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Matteo Salvini.
«Έχω ήδη καταθέσει μήνυση στο παρελθόν και θα το ξανακάνω σήμερα, αύριο και μεθαύριο: ποτέ δεν πήρα ούτε ένα ρούβλι, ούτε ένα ευρώ, ούτε ένα δολάριο, ούτε ένα λίτρο βότκα ως χρηματοδότηση από τη Ρωσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής ενημερωτικής ιστοσελίδας BuzzFeed, υπάρχει μαγνητοφωνημένη συνομιλία στην οποία ένας στενός συνεργάτης του Σαλβίνι και άλλοι πέντε άνδρες ακούγονται να διαπραγματεύονται μια οικονομική συμφωνία με τη Ρωσία.
Μάλιστα, η ιστοσελίδα έχει δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του συνεργάτη του Matteo Salvini (πρόκειται για τον Gianluca Savoini) και υποστηρίζει ότι η συνομιλία ηχογραφήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2018.
Πάντως, ο ιστότοπος παραδέχεται ότι δεν είναι σαφές αν τελικά η συμφωνία υλοποιήθηκε και αν η Λέγκα του Βορρά έλαβε χρηματοδότηση από τη Ρωσία.
«Δεν πήραμε ποτέ ούτε δεκάρα, ούτε ένα ρούβλι.
Το πραγματικό γεγονός είναι ότι η Λέγκα δεν πήρε ποτέ ούτε ένα ρούβλι από τη Ρωσία.
Μόνο ένα πράγμα είναι σημαντικό, η αλήθεια.
Τα υπόλοιπα δεν είναι παρά λόγια», αντέδρασε ο ίδιος ο Gianluca Savoini, σύμφωνα με το πρακτορείο AGI
Ο Gianluca Savoini είναι σήμερα πρόεδρος της πολιτιστικής ένωσης Λομβαρδίας-Ρωσίας.
Είναι παντρεμένος με Ρωσίδα και, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, είναι ο σύνδεσμος του Matteo Salvini με τη Ρωσία και την ηγεσία της.
Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα (PD) ζητά να έρθει η υπόθεση στο Ιταλικό κοινοβούλιο ώστε να δοθούν διευκρινίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης