Τελευταία Νέα
Οικονομία

FT: Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων είναι πιο χαμηλές από των αμερικανικών

FT: Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων είναι πιο χαμηλές από των αμερικανικών
Η υποχώρηση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα αποδίδεται στις ελπίδες για νέο πρόγραμμα αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ αλλά και στη νίκη της ΝΔ στις εκλογές
Πιο χαμηλά κι από τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινούνται εκείνες των ελληνικών γεγονός που σχολιάστηκε και από τους Financial Times.
«Τα κόστη δανεισμού της Ελλάδας έχουν υποχωρήσει σε χαμηλό ρεκόρ -ακόμα χαμηλότερα και από τα αμερικανικά- λόγω της ενίσχυσης των ελπίδων για επανεκκίνηση του προγράμματος αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ αλλά και της σαρωτικής νίκης της ΝΔ στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας (7/7/2019)» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια τεράστια αλλαγή στην Αθήνα που χτυπήθηκε από την οικονομική κρίση και ακόμα παρουσιάζει ένα από τα υψηλότερα χρέη (περίπου 180% επί του ΑΕΠ).
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Mario Draghi δημιούργησε προσδοκίες ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να χαλαρώσει την πολιτική της, ελπίδες που ενισχύθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά την υποψηφιότητα της Christine Lagarde για την προεδρία της ευρωτράπεζας.
Την ίδια στιγμή, μετά τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι επενδυτές ελπίζουν ότι η ΝΔ θα μπορέσει να δώσει νέα πνοή στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.
«Πλέον στο κοινοβούλιο υπάρχει μεγάλη πλειοψηφία των κομμάτων που είναι υπέρ μιας συνεργασίας με τους διεθνείς πιστωτές της Αθήνας και κυρίως υπέρ της Ευρώπης» αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμα της Citigroup.
«Η σχέση αυτή παραμένει ο πιο σημαντικός παράγοντας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και την ανάκαμψη της χώρας» επισημαίνεται επίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης