Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» στη Fed - Στο -0,85% ο DAX λόγω Deutsche Bank και BASF

Πτώση στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» στη Fed - Στο -0,85% ο DAX λόγω Deutsche Bank και BASF
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης υποχώρησε κατά 0,51% κι έκλεισε στις 387,92 μονάδες
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (9/7/2019) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών χημικών να δέχονται πιέσεις, μετά την προειδοποίηση για επιβράδυνση από τον γερμανικό κολοσσό BASF.
Το κλίμα ήταν αρνητικό και λόγω της διαφαινόμενης διάψευσης των προσδοκιών για μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στη συνεδρίαση του Ιουλίου.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης υποχώρησε κατά 0,51% κι έκλεισε στις 387,92 μονάδες.


Ο κλάδος αυτοκινήτων κατέγραψε ισχυρές απώλειες 1,6%, ενώ οι εταιρείες χημικών υποχώρησαν κατά 1,2%, καθώς η BASF προειδοποίησε χθες ότι η κερδοφορία της θα υποχωρήσει κάτω από τις προβλέψεις στο β’ τρίμηνο του 2019 και στο σύνολο της χρήσης 2019, ενώ προειδοποίησε για μια επιβράδυνση στην αυτοκινητοβιομηχανία.
Η μετοχή της χημικής βιομηχανίας BASF διολίσθησε κατά 3,3%.
Εν τω μεταξύ, ισχυρές πιέσεις δέχτηκε και σήμερα η μετοχή της Deutsche Bank, με την πτώση να διαμορφώνεται στο 4,2%, καθώς η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ξεκίνησε την εφαρμογή του νέου της σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο περιλαμβάνει περικοπές 18 χιλ. θέσεων εργασίας.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAΧ διολίσθησε κατά 0,85% κι έκλεισε στις 12.436,55 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση 0,17% στις 7.536,47 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 0,31% στις 5.572,10 μονάδες.


Οι απώλειες του FTSE 100 παρέμειναν περιορισμένες, λόγω της αποδυνάμωσης της στερλίνας σε χαμηλά έξι μηνών, εν μέσω ανησυχιών για το Brexit.
Ειδικότερα, η στερλίνα υποχωρεί κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,2458 δολ. -χαμηλό έξι μηνών.
Παράλληλα, ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε κατά 0,41% στις 21.886,17 μονάδες.
Ήπια βελτίωση καταγράφηκε, εν τω μεταξύ, στην αγορά ιταλικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές «καλωσορίζουν» την πώληση 50ετών τίτλων, σε μια περίοδο κατά την οποία οι επενδυτές δυσκολεύονται να εντοπίσουν assets με θετικές αποδόσεις.
Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων υποχώρησαν σημαντικά την περασμένη εβδομάδα, όχι μόνο λόγω της θετικής εξέλιξης στην «κόντρα» με την ΕΕ, αλλά και εν μέσω των προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα συνεχίζει την ήπια νομισματική της πολιτική υπό την ηγεσία της νέας προέδρου της, Christine Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης