Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lane (ΕΚΤ): Στόχος μας η στήριξη της Ευρωζώνης – Άριστη επιλογή η Lagarde

Lane (ΕΚΤ): Στόχος μας η στήριξη της Ευρωζώνης – Άριστη επιλογή η Lagarde
«Η ΕΚΤ διαθέτει όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να στηρίξει την ανάπτυξη», εκτίμησε ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας
Βασικός στόχος της ΕΚΤ είναι να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες μέσω της νομισματικής της πολιτικής ώστε να στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης και όχι να ικανοποιήσει τις αγορές, τόνισε ο Philip Lane, επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ σε συνέντευξή του.
Όπως υπογράμμισε η διοίκηση της ΕΚΤ «εξετάζουμε πάντοτε τους πιθανούς κινδύνους και τις παράπλευρες συνέπειες της πολιτικής που ασκούμε».
Χαρακτήρισε ως άριστη την επιλογή της Christine Lagarde για την προεδρία της ΕΚΤ, ενώ απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη χρήση έκτακτων εργαλείων από την τράπεζα, υπογράμμισε ότι «είμαστε πάντα έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας.
Η πολιτική, όμως, που ασκούμαι γίνεται περισσότερο αποτελεσματική όταν όλοι φροντίζουν να πράξουν αυτά που αντιστοιχούν στον ρόλο τους.
Από το 2014 έως και σήμερα με την πολιτική της η ΕΚΤ στήριξε την οικονομία της Ευρωζώνης, μέσω αποτροπής του αποπληθωρισμού, ενώ συνέβαλε στην ανάκαμψη και στην αποκατάσταση της απασχόλησης.
Παρά ταύτα παραμένουν ορισμένοι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα».
Προσέθεσε ακόμη ότι η τραπεζική ένωση αποτελεί κλειδί για τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και σε αυτήν τη διαδικασία ο ρόλος του SSM είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης