Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απώλειες στη Wall Street, με τα «βλέμματα» στη Fed

tags :
Νέες απώλειες στη Wall Street, με τα «βλέμματα» στη Fed
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στην αυριανή ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell
Με απώλειες άνοιξαν σήμερα (9/7/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναζητούν περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,4% στις 26.699 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,3% στις 2.966 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,3% χαμηλότερα, στις 8.072 μονάδες.


Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στην αυριανή ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, καθώς και στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.
Οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της Fed, μετά τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
Οι προσδοκίες για μια μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουλίου διαμορφώνονταν στο 100%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, ωστόσο μετά τη δημοσίευση των ισχυρών στοιχείων για την απασχόληση έχουν μετριαστεί.
Οι αγορές στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά την έναρξη της εβδομάδας, εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών ότι η άνοδος στις θέσεις εργασίας των ΗΠΑ θα καθυστερήσει τη μείωση των επιτοκίων της Fed.
Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι η Fed έχει περιθώρια να μειώσει τα επιτόκια κατά τη συνεδρίαση του Ιουλίου και ότι θα μπορούσε να αντιστρέψει την αύξηση των επιτοκίων που εφάρμοσε τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ο ίδιος τόνισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δεν πρόκειται να απολύσει τον Powell, αν και υπογράμμισε ότι έχει την εξουσία να το κάνει.
Στο επίκεντρο παραμένουν, εν τω μεταξύ, οι εξελίξεις στο εμπόριο.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα πως οι διαπραγματευτικές ομάδες της Κίνας και των ΗΠΑ βρίσκονται σε επικοινωνία, με απώτερο στόχο να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση.
Πάντως αναλυτές εκτιμούν ότι εν όψει της επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ – Κίνας αυτήν την εβδομάδα και ύστερα από μια περίοδο δύο μηνών, οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών ελάχιστα έχουν περιοριστεί.
Σημειώνεται ότι εν όψει αυτών των διαβουλεύσεων και κατόπιν της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping, στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Ιαπωνία στα τέλη Ιουνίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανέβαλε την επιβολή ενός νέου γύρου δασμών σε κινέζικα προϊόντα ύψους 300 δισ. δολαρίων.
Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη συνάντηση του Trump με τον Jinping δεν ξεκαθαρίστηκε τίποτα ως προς τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών προκειμένου να καταφέρουν να ξεπεράσουν το αδιέξοδο.
Αμερικάνος αξιωματούχος ανέφερε πως οι συζητήσεις επρόκειτο να αρχίσουν αυτήν την εβδομάδα με ένα τηλεφώνημα μεταξύ του Αμερικάνου αντιπροσώπου σε θέματα εμπορίου, Robert Lighthizer και του ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, Steven Mnuchin με τον Κινέζο αντιπρόεδρο Liu He.
Αναφορικά με τις εξελίξεις στο εμπόριο, ο Kudlow δήλωσε ότι δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για τις διαπραγματεύσεις με την Κίνα.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της 3M υποχωρεί περισσότερο από 2%, καθώς αναλυτής της RBC Capital Markets την υποβάθμισε σε «sector perform» από «outperform», εν μέσω ανησυχιών σχετικά με το μακροοικονομικό περιβάλλον.
Παράλληλα, πτώση 0,5% καταγράφει η μετοχή της PepsiCo, παρά τα καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία αναψυκτικών και σνακ για το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης