Οικονομία

Δραγασάκης: Στο υπουργείο Ανάπτυξης δεν υπάρχουν λιμνάζουσες επενδύσεις - Γεωργιάδης: Δεν ερχόμαστε για να γκρεμίσουμε

Δραγασάκης: Στο υπουργείο Ανάπτυξης δεν υπάρχουν λιμνάζουσες επενδύσεις - Γεωργιάδης: Δεν ερχόμαστε για να γκρεμίσουμε
Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο απερχόμενος υπουργός, Γιάννης Δραγασάκης προχώρησε σε λεπτομερή απολογισμό του έργου του
Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων από τον απερχόμενο υπουργό Γιάννη Δραγασάκη στον διάδοχο του Άδωνη Γεωργιάδη.
Αν και ο κ. Δραγασάκης άρχισε την τοποθέτηση του με αιχμές κατά της νέας κυβέρνησης όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης παρέλαβε τη σκυτάλη κράτησε ιδιαίτερα ήπιους και συναινετικούς τόνους.

Δραγασάκης: Δεν υπάρχουν λιμνάζουσες επενδύσεις 

«Σε αυτό το υπουργείο δεν υπάρχουν λιμνάζουσες επενδύσεις» υποστήριξε ο απερχόμενος υπουργός Γιάννης Δραγασάκης απαντώντας ουσιαστικά στους ισχυρισμούς της ΝΔ για "πάγωμα" των επενδύσεων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τον εκτενή απολογισμό του έργου του, ο κ. Δραγασάκης προχώρησε και σε κάποιες... υποδείξεις προς τον διάδοχο του, Άδωνη Γεωργιάδη.
«Έχουμε ετοιμάσει ένα νομοθέτημα με το οποίο επιλύουμε ζητήματα του υπουργείου, όπως η έλλειψη μηχανισμών αξιολόγησης, το οποίο μπορεί να αξιολογήσει ο νέος υπουργός» ενώ λίγο αργότερα είπε «έχουμε εκκρεμότητα με το νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις, που δεν πρόλαβε να ψηφιστεί.
Δείτε το κ. υπουργέ, στις προτεραιότητές σας».

Γεωργιάδης: Θα δώσουμε ισχυρό κίνητρο στις επενδύσεις 

Σε ιδιαίτερα ήπιους τόνους κινήθηκε στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης.
«Δεν ερχόμαστε να κερδίσουμε, αλλά να κτίσουμε πάνω στα σωστά που βρίσκουμε» είπε ο νέος υπουργός και συμπλήρωσε «η ανάπτυξη δημιουργείται και είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον».
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν απαξιώνει καθόλου του έργο των προκατόχων του, «αντιθέτως, πολλά από όσα έγιναν έτυχαν την συναίνεσής μας.
Ελπίζω πολλά από αυτά που θα κάνω κι εγώ να τύχουν της δικής σας συναίνεσης». 
Όσον αφορά τις επενδύσεις «η δική μας [ιδεολογική] κατεύθυνση θα είναι να δοθεί ισχυρό κίνητρο στις επενδύσεις να έρθουν στη χώρα», ενώ σχετικά με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως όσες είναι σε φάση ωρίμανσης θα εξεταστούν.
Πάντως, ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου θα εργαστεί με απαράμιλλη ταχύτητα.
«Δεν έχω σκοπό να ξαναπάω διακοπές, θα είμαι εδώ κάθε μέρα.
Η δουλειά ξεκινάει από σήμερα» είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης