Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδία: Ο κίνδυνος ενός άτακτου Brexit έχει αυξηθεί σημαντικά - Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις

Ιρλανδία: Ο κίνδυνος ενός άτακτου Brexit έχει αυξηθεί σημαντικά - Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Paschal Donohoe, τόνισε ότι η προοπτική ενός Brexit χωρίς συμφωνία είναι πλέον ένας «σημαντικός κίνδυνος»
Ως έναν «σημαντικό κίνδυνο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Paschal Donohoe, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ειδικότερα, ο κ. Donohoe δήλωσε ότι «πιστεύουμε πλέον πως η προοπτική ενός άτακτου Brexit, το οποίο λαμβάνει χώρα, αποτελεί έναν σημαντικό κίνδυνο», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η ιρλανδική κυβέρνηση πραγματοποιεί σήμερα συνάντηση προκειμένου να εξετάσει την ετοιμότητά μας απέναντι σε αυτήν τη μεγάλη πρόκληση».
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας τόνισε ότι πρόθεση της χώρας είναι να διατηρήσει τη δέσμευσή της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναζητώντας παράλληλα τη στήριξη της ΕΕ για την αντιμετώπιση της αναταραχής του Brexit.
«Έχουμε πολύ ισχυρές δεσμεύσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις οποίες θα διατηρήσουμε», ανέφερε ο κ. Donohoe, εκφράζοντας επίσης την πεποίθησή τους ότι «οι ηγέτες μας στα βασικά ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα συνεχίσουν να δείχνουν την κατανόηση και την υποστήριξη που έχουν δείξει οι σημερινοί ηγέτες».
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Simon Coveney, ανέφερε ότι στην περίπτωση ενός «σκληρού συνόρου» στο νησί της Ιρλανδίας, η χώρα του θα βρεθεί εκτός της ενιαίας αγόρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο «δε μπορούμε ποτέ να επιτρέψουμε να συμβεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης