Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα στο ΧΑ – Η προσοχή στραμμένη στον ΟΠΑΠ, προσπαθεί να ισορροπήσει η αγορά

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα στο ΧΑ – Η προσοχή στραμμένη στον ΟΠΑΠ, προσπαθεί να ισορροπήσει η αγορά
ΑΓΟΡΑ: Οι επενδυτές κρίνουν στο ταμπλό την νέα κυβέρνηση. Θα την κρίνουν βέβαια από το έργο της. Οι ξένοι επενδυτές πλέον είναι ήρεμοι μετά τις εκλογές. Δεν θεωρούμε σε καμία περίπτωση ότι οι χθεσινές και οι σημερινές απώλειες αποτυπώνουν κάποια απογοήτευση.

Θεωρούμε πως κατοχυρώνονται κέρδη που είναι λογικά, καθώς η αγορά προεξοφλούσε εδώ και μέρες την αυτοδυναμία. Η θέση του κ.Σταϊκούρα στο ΥΠΟΙΚ έχει θετικά σχόλια καθώς γνωρίζει το υπουργείο και έχει καλή εμπειρία.

Το ΧΑ θα βρει το δρόμο του. Η υποχώρηση είναι μία καλή ευκαιρία για όσους απέκτησαν ρευστότητα το προηγούμενο διάστημα να αγοράσουν μετοχές με χαμηλότερο ρίσκο. Εξακολουθούμε να κοιτάμε μετοχές με καλά θεμελιώδη και προοπτικές.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Αν θα έπρεπε να σχολιάσουμε τη νέα κυβέρνηση θα λέγαμε μόνο πως κάποια στιγμή θα θέλαμε να δούμε αυτό το «μικρό και ευέλικτο σχήμα». Τόσοι το έχουν προαναγγείλει κανείς δεν το έχει κάνει πράξη. Θεωρούμε πως για μία χώρα όπως η Ελλάδα και οι 300 βουλευτές είναι πολλοί και κυβερνητικό σχήμα άνω των 50 είναι μεγάλο.

ΟΠΑΠ: Στα 9,56 ευρώ η επανεπένδυση του μερίσματος, έως 15 ευρώ η αγορά ιδίων μετοχών και στα 9,12 ευρώ η προαιρετική δημόσια πρόταση. Η μετοχή άνοιξε με απώλειες αλλά αποτελεί επενδυτική ευκαιρία σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές.

Έγραψε χαμηλό στο άνοιγμα στα 9,59 ευρώ και οι τοποθετήσεις την έφεραν λίγα λεπτά αργότερα στα 9,80 ευρώ με απώλειες 2,5% και όγκο 121 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Πιέζεται στο ξεκίνημα και χάνει 3,2% ενώ κάνει πράξη στα 2,3120 ευρώ με όγκο 141 χιλ. τεμάχια. Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι η συγκεκριμένη, αλλά δεν μπορούν να γίνουν θαύματα μέσα σε 24 ώρες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Συνεχίζουν πτωτικά και με απώλειες κοντά ή και πάνω από 3%. Η Alpha Bank με τζίρο στα πρώτα λεπτά 1,6 εκατ. ευρώ και απώλειες λίγο κάτω από 3%.

ΟΛΠ: Έχει ενδιαφέρον η συγκεκριμένη μετοχή καθώς εδώ και καιρό προσπαθεί να περάσει τα 23 ευρώ. Είχε καλούς πωλητές το προηγούμενο διάστημα αλλά φαίνεται πως απορροφήθηκε η προσφορά. Για να δούμε αν θα αλλάξει επίπεδο.

ΑΔΜΗΕ: Υποχωρεί λίγο πάνω από 1% και βρίσκεται στα 2,09 ευρώ με όγκο 32 χιλ. τεμάχια. Παραμένει χαμηλή η αποτίμηση των 484 εκατ. ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Οριακά υψηλότερα με όγκο 12 χιλ. τεμάχια και τιμή 1,8420 ευρώ.

CALL AUCTION: Αρκετές μετοχές με το που ξεκίνησε η συνεδρίαση οδηγήθηκαν σε δημοπρασία. Σημαντική η απόσταση μεταξύ αγοραστών και πωλητών και ειδικά σε μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Όταν η Ambrosia Capital έχει επενδυτές που αποκτούν το 8,5% μετοχής με αποτίμηση κάτω από 20 εκατ. ευρώ αυτό κάτι σημαίνει. Δεν μιλάμε για μικρή χρηματιστηριακή. Είναι στο Λονδίνο και έχει τεράστιους ξένους πελάτες. Γνωστή η συμβολή της στην αλλαγή διοίκηση της Ελλάκτωρ.

AUDIO VISUAL: Στα 0,33 ευρώ με άνοδο 3,77% και όγκο κάτω από 3 χιλ. τεμάχια. Και χθες είχε σημαντική άνοδο.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Βρίσκει το βηματισμό της και κοιτάζει υψηλότερα. Η αποτίμηση κοντά στα 100 εκατ. ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ (απάντηση): Περιμένουμε να μάθουμε πόσα στρέμματα της παραχωρεί η δικαστική απόφαση. Τα απότομα πάνω-κάτω δεν αρέσουν στη στήλη. Όχι μόνο στη συγκεκριμένη μετοχή, αλλά σε όποια το κάνει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης