Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ουδέτερη η Fitch για το σχέδιο της Deutsche Bank - Μελλοντικά θα κριθεί η αξιολόγηση

Ουδέτερη η Fitch για το σχέδιο της Deutsche Bank - Μελλοντικά θα κριθεί η αξιολόγηση
Δεν μεταβάλλει τις αξιολογήσεις της Deutsche Bank η Fitch Ratings
Οι αποφάσεις για τις αξιολογήσεις («BBB» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα, το outlook βρίσκεται «υπό εξέλιξη») της Deutsche Bank θα ληφθούν μελλοντικά, κατά την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης και του νέου σχεδίου που ανακοίνωσε εχθές (7/7) η γερμανική τράπεζα, αναφέρει σε σχόλιό της η Fitch Ratings.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, το σχέδιο αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της διοίκησης να ενισχύσει το επιχειρησιακό μοντέλο της τράπεζας και να αντιμετωπίσει τις βασικές αδυναμίες.
Ωστόσο, οι κίνδυνοι εκτέλεσης είναι υψηλοί.
«Η διοίκηση στοχεύει πλέον σε απόδοση 8% έως 2022, έναντι μόλις -0,1% το 2018.
Θα αξιολογήσουμε πόσο ανθεκτικές είναι οι βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες της Deutsche Bank για το προγραμματισμένο κλείσιμο επιχειρήσεων, τη μείωση του προσωπικού και τη μείωση του κόστους.
Η ικανότητα της διαχείρισης κεφαλαίου και ρευστότητας μέσω της αναδιάρθρωσης είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες για την αξιολόγηση. (…)
Η Deutsche Bank δεν σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου», σχολιάζεται.
Η Deutsche Bank, στις 7 Ιουλίου 2019, η DB ανήγγειλε μια βαθιά αναδιάρθρωση των λειτουργιών και του επιχειρηματικού της μοντέλου, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας νέας μη κεντρικής μονάδας που θα συνδυάζει περίπου 74 δισ. περιουσιακών στοιχείων.
Η γερμανική τράπεζα αναμένει ένα μεγάλο μέρος του μετασχηματισμού να ολοκληρωθεί ουσιαστικά μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης