Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street καθώς υποχωρούν οι προσδοκίες για μείωση επιτοκίων - Πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές

tags :
Απώλειες στη Wall Street καθώς υποχωρούν οι προσδοκίες για μείωση επιτοκίων - Πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές
Τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ μετρίασαν τις προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων από τη Fed
Με απώλειες άνοιξαν σήμερα (8/7/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ μετρίασαν τις προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) στα τέλη Ιουλίου.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,6% στις 26.770 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,6% στις 2.974 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,9% χαμηλότερα, στις 8.093 μονάδες.


Σημαντικές απώλειες καταγράφει ο τεχνολογικός κλάδος, δεχόμενος πιέσεις από τη μετοχή της Apple, η οποία υποχωρεί κατά 2,6%, καθώς η Rosenblatt Securities την υποβάθμισε σε «sell» από «neutral».
Η Rosenblatt Securities σημειώνει πως η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού θα αντιμετωπίσει μια «θεμελιώδη επιδείνωση κατά τη διάρκεια των επόμενων 6 με 12 μηνών», καθώς οι πωλήσεις του iPhone απογοητεύουν.
Η μετοχή της Microsoft υποχωρεί κατά 1%, της Netflix σημειώνει πτώση 0,9%, της Amazon διαπραγματεύεται στο -0,7%, του Facebook κινείται κατά 1% χαμηλότερα, ενώ της Alphabet καταγράφει απώλειες 1,5%.
Επίσης πτωτικά κινούνται οι μετοχές των Applied Materials και Lam Research, καταγράφοντας απώλειες 1,3% και 1,7% αντίστοιχα.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται, εν τω μεταξύ, στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 224.000 τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων πέντε μηνών, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν εμφανιστεί έτοιμοι να προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων προκειμένου να στηρίξουν την εγχώρια οικονομία απέναντι στην εμπορική διαμάχη με την Κίνα, ωστόσο τα θετικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας δημιουργούν ερωτήματα αναφορικά με το εάν η κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να πιστεύει ότι χρειάζεται μείωση επιτοκίων.
Η επόμενη συνεδρίαση της Fed είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιουλίου του 2019, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα προχώρησε σε τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων το περασμένο έτος, προκειμένου να αποτρέψει εν μέρει τον κίνδυνο υψηλού πληθωρισμού, αλλά και να έχει περιθώρια μείωσης των επιτοκίων εάν η οικονομία βρεθεί αντιμέτωπη με δυσκολίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης