Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υψηλή μεταβλητότητα και τα βλέμματα στον ΟΠΑΠ

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υψηλή μεταβλητότητα και τα βλέμματα στον ΟΠΑΠ
ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες ξεκίνησε και δεν νομίζουμε πως έχει να κάνει με το εκλογικό αποτέλεσμα. Τόσο καιρό η αγορά έπαιζε την αυτοδυναμία και τώρα που βγήκε η είδηση κατοχυρώνονται κέρδη – Buy the rumor sell the fact.

Η αγορά τώρα περιμένει να γίνουν αυτά που πρέπει. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Θέλουμε να ακούσουμε και το υπουργικό συμβούλιο. Θέλουμε τεχνοκράτες που να ξέρουν τη δουλειά. Να μπορούν να φέρουν επενδύσεις. Δεν αρκεί να έχουν διάθεση. Πρέπει να ξέρουν να κινηθούν.

Ίσως κάποια ονόματα που ακούγονται να δημιουργούν ανάμεικτα συναισθήματα. Πάντως πιστεύουμε πως η αγορά έχει ανηφορικό δρόμο μπροστά της. Δεν νομίζουμε πως η άνοδος τελείωσε. Ίσως να είναι και ευκαιρία η αύξηση της μεταβλητότητας.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Έχει θετικά νέα μπροστά της και μέσα στο καλοκαίρι. Η νέα κυβέρνηση πρέπει άμεσα να εκμεταλλευτεί το καλό κλίμα στην αγορά ομολόγων. Πρέπει να κάνει γρήγορα κάποια πράγματα ώστε να μην αφήσει περιθώριο στους οίκους αξιολόγησης. Πρέπει να μας αναβαθμίσουν το καλοκαίρι.

Πρέπει να δημιουργήσει θετικές προσδοκίες ώστε το καλό κλίμα στο ΧΑ να συνεχιστεί. Πρέπει να βάλει τέλος στη φημολογία για τη ΔΕΗ και να βρει ικανό manager και να δημοσιεύσει πλάνο σωτηρίας. Έχει να κάνει πολλά και ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της.

ΟΠΑΠ: Εκτός διαπραγμάτευσης η μετοχή από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς γιατί θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις. Περιμένουμε…

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Μεταβλητότητα σήμερα και χρειάζεται προσοχή. Αρκετά καλός ο τζίρος στα πρώτα 20 λεπτά και ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ. Στο επίκεντρο οι τράπεζες και βέβαια μετοχές που έχουν δώσει κίνηση.

LAMDA: Η μετοχή ενισχύεται και στα πρώτα λεπτά βρέθηκε στα 10,10 ευρώ. Εδώ παίζει η νέα κυβέρνηση το μεγαλύτερο στοίχημα.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ: Αν ξεκινήσουν τα μεγάλα έργα που πρέπει να γίνουν θα πάρουν σημαντικές ανάσες. Ήδη το ταμπλό έχει προεξοφλήσει ένα θετικότερο περιβάλλον για τις εταιρείες.

Η Ελλάκτωρ βρίσκεται στα 2,11 ευρώ με άνοδο λίγο κάτω από 1% και αποτίμηση 373 εκατ. ευρώ. Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ είναι στα 5,74 ευρώ επίσης με μικρή άνοδο και αποτίμηση 593 εκατ. ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Μαθαίνουμε ότι το πακέτο πήγε σε μεγάλο επενδυτή του εξωτερικού. Περιμένουμε ανακοινώσεις, αφού το ποσοστό ήταν σημαντικό και μαθαίνουμε πως από το εξωτερικό βλέπουν με πολύ καλό μάτι την εταιρεία, η οποία άντεξε μέσα στην κρίση και μείωσε δανεισμό το τελευταίο διάστημα. Επίσης τους αρέσει το business με τα ιστιοπλοϊκά και το τονίζουν το συγκεκριμένο είδος σκάφους.

ΚΑΡΑΤΖΗ: Με κάτι παραπάνω από 1000 τεμάχια βρίσκεται στα 8 ευρώ με άνοδο 4,58% και αποτίμηση 117 εκατ. ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,15 ευρώ ανά μετοχή ή καθαρό 0,1350 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Με όγκο 10 χιλ. τεμάχια η μετοχή υποχωρεί 3,06% και βρίσκεται στα 2,22 ευρώ. Προφανώς έμειναν ικανοποιημένοι με την άνοδο της τάξης του 10% της μετοχής κάποιοι βραχυπρόθεσμοι. Κοντά στα 100 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ALPHA BANK: Υποχωρεί 2% και έχει κάνει όγκο 2,1 εκατ. τεμάχια μέσα σε 25 λεπτά συνεδρίασης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης