Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Δε φοβόμαστε ένα Brexit χωρίς συμφωνία - Η ΕΕ πρέπει να με αντιμετωπίζει με σοβαρότητα

Johnson (Βρετανία): Δε φοβόμαστε ένα Brexit χωρίς συμφωνία - Η ΕΕ πρέπει να με αντιμετωπίζει με σοβαρότητα
Ο Βρετανός πρώην υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι το Λονδίνο πρέπει να δείξει «περισσότερη ελαστικότητα»
Σαφές μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε σήμερα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson, αναφορικά με το Brexit, τονίζοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να εκγαταλείψει την ΕΕ χωρίς μία συμφωνία.
Ειδικότερα, ο υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, και κατ' επέκταση της Μεγάλης Βρετανίας, τόνισε ότι η στάση του «δεν είναι τέχνασμα», και ότι οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να τον αντιμετωπίσουν σε σοβαρότητα, αναφορικά με την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου.
Παράλληλα, ο κ. Johnson τόνισε ότι η κυβέρνηση ήταν «σε αρκετά μεγάλο βαθμό έτοιμη» από την αρχική προθεσμία της 29ης Μαρτίου, προσθέτοντας ότι «πρέπει να δέιξουμε λίγο περισσότερο ελαστικότητα», καθώς και ότι είναι «ζωτικής σημασίας» για την Ευρωπαϊκή Ένωση να το αναγνωρίσει.
«Αυτοί που απορρίπτουν την πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία, στην πραγματικότητα δεν θέλουν καθόλου να αποχωρήσουν από την ΕΕ», τόνισε ο Βρετανός πρώην υπουργός Εξωτερικών, εκφράζοντας εν συνεχεία την πεποίθηση ότι ο αντίκυτπος από ένα Brexit χωρίς συμφωνία μπορεί να ξεπεραστεί.
Σημειώνεται ότι ο Boris Johnson είναι υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος μαζί με τον νυν υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Jeremy Hunt.
Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Brexit, Dominic Raab, χαρακτήρησε ως «απίθανο» το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, όταν και θα ολοκληρώνεται η προθεσμία του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης