Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Πρεμιέρα τη Δευτέρα 8/7 για τις θερινές εκπτώσεις – Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 14/7

tags :
Πρεμιέρα τη Δευτέρα 8/7 για τις θερινές εκπτώσεις – Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 14/7
Tην Κυριακή 14 Ιουλίου, τα καταστήματα, προαιρετικά, θα μπορούν να είναι ανοιχτά
Φθηνότερες αγορές θα μπορούν να κάνουν από αύριο, Δευτέρα 8 Ιουλίου, οι καταναλωτές, καθώς ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως τις 31 Αυγούστου.
Με το βλέμμα στραμμένο στις θερινές εκπτώσεις, ο εμπορικός κόσμος προσδοκά την αναθέρμανση της κίνησης στην αγορά και την αύξηση του τζίρου.
Τα ποσοστά των εκπτώσεων αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλά, ενώ την Κυριακή 14 Ιουλίου, τα καταστήματα, προαιρετικά, θα μπορούν να είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.
Στο μεταξύ, ο Εμπορικός Σύλλογος υπενθυμίζει στις εμπορικές επιχειρήσεις τα εξής:
•Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
•Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
•Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού (από- έως).
•Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
•Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης