Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu (Ισραήλ): Ιδιαίτερα επικίνδυνη η απόφαση του Ιράν να αυξήσει τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου

Netanyahu (Ισραήλ): Ιδιαίτερα επικίνδυνη η απόφαση του Ιράν να αυξήσει τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ τόνισε ότι η κίνηση του Ιράν παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ως μία ιδιαίτερα επικίνδυνη κίνηση χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, την απόφαση του Ιράν να αυξήσει τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Τεχεράνης ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αύξηση των αποθεμάτων.
Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι «η απόφαση του Ιράν να εμπλουτίσει το ουράνιο πέρα από το όριο του 3,6% που έχει οριστεί στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (JCPOA) αποτελεί ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο βήμα».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η σχετική κίνηση αποτελεί «παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι «ο μόνος στόχος του Ιράν είναι να δημιουργήσει μία ατομική βόμβα».
Ο Benjamin Netanyahu αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων που είναι οι ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες συμμετέχουν στην πυρηνική συμφωνία (Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία), και οι οποίες είχαν δηλώσει ότι θα προχωρήσουν σε αυστηρές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης εάν αυξήσει τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου.
Νωρίτερα, ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Yuval Steinitz, είχε χαρακτηρίσει ως «μετριοπαθή» την ανακοίνωση της Τεχεράνης ότι θα αυξήσει τα αποθέματα εμπλουτισμένου ουρανίου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι με αυτήν την κίνηση το Ιράν παραβιάζει τους περιορισμούς που έχουν συμφωνηθεί διεθνώς.
«Ενώ η αύξηση είναι μέτρια αυτή τη στιγμή, το Ιράν έχει αρχίσει να αυξάνει τα αποθέματα και να παραβιάζει τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί σε βάρους του», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Ynet.
«Αυτό σημαίνει ότι αγνοεί τις κόκκινες γραμμές που έχουν συμφωνηθεί και ότι έχει ξεκινήσει την πορεία του, μία πορεία που δεν είναι απλή, προς τα πυρηνικά όπλα», επεσήμανε ο Yuval Steinitz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης