Στήριξη των Κούρδων στη Συρία με χερσαίες δυνάμεις ζητούν από τη Γερμανία οι ΗΠΑ

Στήριξη των Κούρδων στη Συρία με χερσαίες δυνάμεις ζητούν από τη Γερμανία οι ΗΠΑ
Θέλουμε επί του πεδίου στρατεύματα από τη Γερμανία εν μέρει για να αντικατασταθούν οι δικοί μας στρατιωτικοί
Έκκληση στην κυβέρνηση Merkel να στηρίξει τους Κούρδους στη Συρία με χερσαίες δυνάμεις έκανε η Ουάσιγκτον η οποία ζήτησε να σταλούν περισσότερα στρατεύματα στη Βορειανατολική Συρία ενάντια στον αγώνα εναντίον των υπολειμμάτων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Ο James Gefrey, ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ για τη Συρία και στον διεθνή αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό, θέλει ο γερμανικός στρατός να αναπτύξει εκπαιδευτές, ειδικούς στην επιμελητεία και στελέχη με ειδίκευση σε διάφορα αντικείμενα στην εμπόλεμη χώρα.
«Θέλουμε επί του πεδίου στρατεύματα από τη Γερμανία εν μέρει για να αντικατασταθούν οι δικοί μας στρατιωτικοί», επιβεβαίωσε ο Jefrey στο Γερμανικό Πρακτορείο και στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag. Συμπλήρωσε ότι αναμένει να λάβει απάντηση πριν από το τέλος του μήνα.

Παραμένουν ενεργοί πυρήνες τζιχαντιστών

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ υποστηρίζουν ενεργά τις ΣΔΔ, τις οποίες συγκρότησαν οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και άλλες οργανώσεις. Τον Μάρτιο, οι ΣΔΔ απέσπασαν από το ΙΚ το τελευταίο οχυρό του στη Συρία, μολαταύτα πυρήνες τζιχαντιστών παραμένουν ενεργοί.
Τον Δεκέμβριο, ο αμερικανός πρόεδρος Trump ανακοίνωσε πως θα απέσυρε όλους τους στρατιωτικούς των ΗΠΑ που ήταν ανεπτυγμένοι στη βορειοανατολική Συρία -αριθμούσαν τότε περίπου 2.000, κυρίως στελέχη των ειδικών δυνάμεων. Κατόπιν υπαναχώρησε, διαβεβαιώνοντας ότι περίπου 400 θα παρέμεναν για να συμβάλλουν στη σταθεροποίηση των κουρδικών περιοχών, στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.
Οι ΗΠΑ ζητούν περισσότερη υποστήριξη
Εκτοτε η Ουάσινγκτον ζητεί περισσότερη υποστήριξη από τα περίπου 80 κράτη του αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των αμερικανικών δυνάμεων αποσύρεται.
Η Γερμανία συμμετέχει στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού από το εξωτερικό της Συρίας: αναγνωριστικά αεροσκάφη Tornado κι ένα αεροπλάνο εναέριου ανεφοδιασμού της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν από την Ιορδανία, ενώ γερμανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύουν δυνάμεις στο Ιράκ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS