Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Kυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ ή θα οδηγηθούμε ξανά σε εκλογές

Μπακογιάννη: Kυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ  ή θα οδηγηθούμε ξανά σε εκλογές
"Ουδέποτε δέχτηκε η ΝΔ διπλή ονομασία για τα Σκόπια", τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη
Για υπαρκτό και συγκεκριμένο δίλημμα που είναι «ή θα υπάρξει κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ ή θα οδηγηθούμε ξανά σε εκλογές» κάνει λόγο η τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ και υποψήφια βουλευτής Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη.
Η κ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στη Realnews τονίζει ότι «η θέση του ΚΙΝΑΛ, έτσι όπως εκφράζεται αυτή τη στιγμή , δεν οδηγεί σε σταθερή κυβέρνηση.
Το δίλημμα είναι υπαρκτό και συγκεκριμένο: ή θα υπάρξει κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ, η οποία θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να αλλάξουμε σελίδα και να αντιμετωπίσει τις νάρκες που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή θα οδηγηθούμε ξανά σε εκλογές, διότι μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται στην ανοχή του ΚΙΝΑΛ θα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή».
Σημειώνει δε, πως «δεν είναι πολιτικά υπεύθυνο να επιτρέψουμε να συνεχίσει η χώρα να σέρνεται».
Ακόμη, η πρώην υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τα έγγραφα που δείχνουν ότι η κυβέρνηση Καραμανλή πρότεινε την ονομασία «Μακεδονία- Σκόπια» για τη γείτονα χώρα, ξεκαθαρίζει ότι « η σύνθετη ονομασία είναι κάτι τελείως διαφορετικό από τη διπλή ονομασία.
Διπλή ονομασία η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε δέχτηκε».
Μάλιστα,  κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει ακόμη μια προσπάθεια να κατασκευάσει fake news.
Περαιτέρω, η  ίδια ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η επιλογή της «επιβεβαιώνει τη νοσηρή ανοχή της  σε κάθε είδους ανομία, ακόμη και στην τρομοκρατία».
«Η κυβέρνηση της ΝΔ θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει τη μαζική αποφυλάκιση αμετανόητων δολοφόνων και βαρυποινιτών», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.       
Επιπλέον, μιλά για τις προτεραιότητες της ΝΔ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η μείωση των φόρων, έτσι όπως τη σχεδιάζουμε και θα την υλοποιήσουμε, θα οδηγήσει σε ισχυρή ανάπτυξη, η οποία θα βελτιώσει τις δημοσιονομικές συνθήκες, καθώς θα αυξήσει τα έσοδα και λόγω της μείωσης της φοροδιαφυγής».
Αναφερόμενη στις προκλητικές ενέργειες του Erdogan στην ανατολική Μεσόγειο, εκτιμά ότι θα έχουν και συνέχεια, καθώς «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Ερντογάν θέλει να συμμετέχει στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων» και «στόχος του είναι η συνεκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ στο όνομα των τουρκοκυπριακών συμφερόντων».
Η ίδια σημειώνει για το Κυπριακό ότι «οποιαδήποτε κινητικότητα που μπορεί να είναι προς όφελος της διαπραγμάτευσης του Νίκου Αναστασιάδη, είναι ένα βήμα προς τα μπρος», αλλά και πως «πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα το ενεργειακό πρόγραμμα της Λευκωσίας και προηγουμένως να εξασφαλιστούν ισορροπημένοι όροι για την επανέναρξη των συνομιλιών».
Τέλος, για την υποψηφιότητά της στα Χανιά η κ. Μπακογιάννη, αφού σημειώνει ότι οι δεσμοί της με τα Χανιά είναι «δεσμοί καρδιάς, πέρα και πάνω από κόμματα και κομματικούς μηχανισμούς», μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι το στοίχημά της είναι να δώσει στα Χανιά «πάλι φωνή για να κερδίσουν αυτά που τους αξίζουν, καθώς είναι ένας νομός με τεράστιες αναπτυξιακές δυναντότητες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης