Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Στην Ελλάδα μυρίζει αλλαγή εξουσίας - Ο Τσίπρας απειλείται με συντριβή

Bild: Στην Ελλάδα μυρίζει αλλαγή εξουσίας - Ο Τσίπρας απειλείται με συντριβή
O Μητσοτάκης ανήκει στην παλιά πολιτική ελίτ και πολλοί ψηφοφόροι απεχθάνονται αυτά τα σόγια
«Κατά τη διάρκεια της κρίσης οι Έλληνες έφεραν στην εξουσία το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Πλέον δεν έχουν καμία όρεξη για πειράματα … Μυρίζει αλλαγή εξουσίας» αναφέρει η γερμανική Bild υπογραμμίζοντας ότι «ο Τσίπρας απειλείται με συντριβή».
«Λίγο πριν τις εκλογές οι αντιπολιτευόμενοι συντηρητικοί έχουν παγιώσει το προβάδισμά τους» παρατηρεί η Bild λέγοντας ότι «πολλοί Έλληνες σήμερα σκέφτονται πραγματιστικά.
Το βασικό είναι η ακόμη ασθενής χώρα να σταθεροποιηθεί.
Αυτό ακριβώς υπόσχεται o Μητσοτάκης, που θεωρείται στεγνός τεχνοκράτης».
Η Bild, κάνοντας μια αποτίμηση της θητείας Τσίπρα, αναγνωρίζει ότι χάρη στην ρεαλιστική στροφή Τσίπρα «πέρυσι η χώρα ολοκλήρωσε το διεθνές πρόγραμμα βοήθειας.
Η χώρα στέκεται, έστω όχι ακόμη με σταθερότητα, πλέον στα δικά της πόδια. Αλλά αυτό για τον Τσίπρα είχε μια άλλη συνέπεια: το υψηλό πολιτικό κόστος.
Oι ψηφοφόροι τού καταλογίζουν ότι πήρε σκληρά μέτρα».
Κλείνοντας η Bild ωστόσο σημειώνει για τη Νέα Δημοκρατία ότι «πολλοί Έλληνες δεν ξεχνούν ακόμη ότι ακριβώς το ίδιο συντηρητικό κόμμα ήταν αιτία της κρίσης (…)
O Μητσοτάκης ανήκει στην παλιά πολιτική ελίτ.
Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, ήταν πρωθυπουργός, η αδερφή του δήμαρχος της Αθήνας και υπ. Εξωτερικών και ο ανιψιός του μόλις εξελέγη επίσης δήμαρχος Αθηναίων. Πολλοί ψηφοφόροι απεχθάνονται αυτά τα σόγια».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης